266 recepten met oesters
16 oesters200 g watermeloenstengel bieslook (enkele)1 sjalot2 el citroensap4 sneetjes toastbrood4 el olijfoliepeperzout1. Reinig de oesters en maak ze voorzichtig open. Leg ze even in ijskoud water om alle onzuiverheden weg te halen. Dep ze af met wa... bekijk recept »
24 oesters (creuses)1 bokaal viseitjeshandvol spinazie (verse)50 g ijskoude boter2 el room3 dl champagne, brutnootmuskaatpeperzout1. Spoel de spinazieblaadjes, laat ze slinken in het aanhangende water. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 2. M... bekijk recept »
24 oesters (holle Zeeuwse)0.5 citroen (sap)1 tomaat200 g paprika (en/of andere seizoensgroenten zoals wortel, selder, venkel...)0.5 ui (gesnipperd)2 blaadjes gelatine (geweekt in water)1 el mosterd3 dl witte wijn (Hagelandse of Maaslandse)2 el balsam... bekijk recept »
24 oesters (holle Zeeuwse, Lidl)5 el kreeftensoep (fles, Lidl)1 scheutje roomcitroensap (van een halve citroen)4 el paneermeelversgemalen peperzout1. Verwarm de ovengrill voor. 2. Doe enkele eetlepels kreeftensoep en de room in een steelpannetje. Laa... bekijk recept »
12 oesters50 ml champagne100 ml room1 sjalot1 citroensapboter4 sprietjes bieslookpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Open de oesters met een oestermes, haal ze uit de schelp en vang het vocht op. Leg de oesters even apart. Hou de onderste ... bekijk recept »
12 oesters1 el pastis1 onbehandelde sinaasappel1 takje dille0.25 venkel100 g boter ( wat extra)grof zeezout1. Open de oesters en giet het vocht eruit. Maak ze los van de schelp. Leg de geopende oesters op een bakplaat, op een laagje grof zout, zodat ... bekijk recept »
12 oesters4 plakjes gerookt spek100 ml visfond40 ml droge vermout (bv. Noilly Prat)100 ml room2 el boter (koude)1 el bladpeterselieuit de molen pepergrof zeezout1. Snij het spek in fijne reepjes en bak ze goudbruin. Neem er enkele uit voor garnering.... bekijk recept »
6 oesters0.25 komkommer (in dunne staafjes)0.5 lente-ui (in flinterdunne ringetjes)0.5 chilipeper (zonder zaadjes, gesnipperd)2 el koriander (gehakt)0.5 limoen (sap van)zwarte peper uit de molen1. Open de oesters, snij ze los van de schelp en haal ze... bekijk recept »
200 g lamsoor12 oesters2 limoenen1 dl room50 g oude kaas0.5 dl visfond2 lente-uiennootmuskaatuit de molen peper1. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Rasp de oude kaas. Pers het sap van de 2 limoenen. 2. Blancheer de lamsoor een minuutje i... bekijk recept »
12 oesters1 ansjovisfilet (op olie)80 ml olijfolie0.5 kl citroenzeste0.5 kl dijonmosterd2 kl kappertjes1 teentje knoflook2 el verse munt80 g bladpeterselie1. Snij de bladpeterselie en de verse munt fijn. Rasp de citroenzeste. 2. Mix 80 g bladpetersel... bekijk recept »