266 recepten met oesters
6 platte oesters 1/2 gehakte grijze sjalot 1 glas champagne sec of brut 3/4 dl room 1 eetlepel opgeklopte room 20 gr boter citroensap peper1.De oesters openen, het oestervocht opvangen, zeven en in een pannetje gieten. De champagne, de sjalot en enke... bekijk recept »
12 oesters 150 ml champagne 2 zeer fijngehakte sjalotten 150 ml kookroom zout en peper gehakte verse kervel grof zeezoutOpen de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen. Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is... bekijk recept »
2 eierdooiers 1 dl "champagne" 1/2 dl oestervocht 5 peperkorrels takje dragon citroensap 25 g gesmolten boter 1 eetlepel geslagen room ChampagnesausBreng de mousserende wijn met de peperkorrels aan de kook en laat op een zacht vuur even tre... bekijk recept »
- 1 tomaat,ontpit en zonder pel - 1/2 bosuitje, fijngesneden -olijfolie -1 dl rode wijn - 1/2 sjalot -6 oesters -1/2 rijpe avocado - 1 gelatineblaadje,geweekt in water -1/4 d l zure room -citroensap -peper&zout -tomatenpelletjes,gefrituurdSnij de... bekijk recept »
12 sint-jakobsschelpen 12 kleine oesters 2 takjes citroenkruid (citroenmelisse) 1 prei 15 g ui tijm en laurier 1 liter visfumet 1 citroen 3 eiwittenBereiding: De jakobsschelpen openen, de schelpdieren met een puntmesje lossnijden, de baard bewaren, d... bekijk recept »
250 g champignons, 1/2 citroen, 1 eetlepel sjalotsnippers, 30 g boter, peper en zout 2,5 dl witte wijn, 2,5 dl room, 24 oesters ( platte of diepe ),40 g zuring, kervelpluksels 4 Pidy - Fonds feuillets ( 12 cm )Werkwijze: Snijd de champignons in zeer ... bekijk recept »
24 oesters 4 stronkjes witloof 1 theelepel zeewier (gedroogd) 125 g boter (roomboter) 1 citroen peper zout zout (grof zout) zeewierDe oester openen en het vocht bewaren. De oesters heel kort pocheren (enkele seconden volstaan). Warm houden. Het oest... bekijk recept »
24 oesters 35 cl champagne (sec of brut) 3 dl visfumet 5.5 dl room 2 sjalotten 250 g boter (roomboter) 1 citroen 4 eierdooiers 0.2 dl water peper zoutBereid de mousselinesaus: laat de boter smelten. Klop in een steelpan de eierdooiers samen met wat w... bekijk recept »
Voor 4 personen: 12 oesters 1 bosuitje 1/4 rode paprika 1 limoen 2 eetlepels sojasausSnijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen ui... bekijk recept »
24 oesters (Zeeuwse)50 g Italiaanse salami1 tl olijfolie (met oregano)versgemalen peper1. Bak de Italiaanse salami krokant in een droge braadpan. Laat uitlekken op keukenpapier. 2. Schep een theelepel bakvet van de salami in een kommetje en voe... bekijk recept »