Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oesters in champagnesaus

6 platte oesters 1/2 gehakte grijze sjalot 1 glas champagne sec of brut 3/4 dl room 1 eetlepel opgeklopte room 20 gr boter citroensap peper1.De oesters openen, het oestervocht opvangen, zeven en in een pannetje gieten. De champagne, de sjalot en enke... bekijk recept »

Oesters in champagnesaus

12 oesters 150 ml champagne 2 zeer fijngehakte sjalotten 150 ml kookroom zout en peper gehakte verse kervel grof zeezoutOpen de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen. Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is... bekijk recept »

Oesters in champagnesaus

2 eierdooiers 1 dl "champagne" 1/2 dl oestervocht 5 peperkorrels takje dragon citroensap 25 g gesmolten boter 1 eetlepel geslagen room ChampagnesausBreng de mousserende wijn met de peperkorrels aan de kook en laat op een zacht vuur even tre... bekijk recept »

Oesters in gelei met tomaat en avocado

- 1 tomaat,ontpit en zonder pel - 1/2 bosuitje, fijngesneden -olijfolie -1 dl rode wijn - 1/2 sjalot -6 oesters -1/2 rijpe avocado - 1 gelatineblaadje,geweekt in water -1/4 d l zure room -citroensap -peper&zout -tomatenpelletjes,gefrituurdSnij de... bekijk recept »

Consommé van jakobsschelpen en oesters met citroen

12 sint-jakobsschelpen 12 kleine oesters 2 takjes citroenkruid (citroenmelisse) 1 prei 15 g ui tijm en laurier 1 liter visfumet 1 citroen 3 eiwittenBereiding: De jakobsschelpen openen, de schelpdieren met een puntmesje lossnijden, de baard bewaren, d... bekijk recept »

Fond feuillets van oesters met zuringsaus

250 g champignons, 1/2 citroen, 1 eetlepel sjalotsnippers, 30 g boter, peper en zout 2,5 dl witte wijn, 2,5 dl room, 24 oesters ( platte of diepe ),40 g zuring, kervelpluksels 4 Pidy - Fonds feuillets ( 12 cm )Werkwijze: Snijd de champignons in zeer ... bekijk recept »

Gepocheerde oesters met witloof en zeewier

24 oesters 4 stronkjes witloof 1 theelepel zeewier (gedroogd) 125 g boter (roomboter) 1 citroen peper zout zout (grof zout) zeewierDe oester openen en het vocht bewaren. De oesters heel kort pocheren (enkele seconden volstaan). Warm houden. Het oest... bekijk recept »

Gepocheerde Zeeuwse oesters in champagnesaus

24 oesters 35 cl champagne (sec of brut) 3 dl visfumet 5.5 dl room 2 sjalotten 250 g boter (roomboter) 1 citroen 4 eierdooiers 0.2 dl water peper zoutBereid de mousselinesaus: laat de boter smelten. Klop in een steelpan de eierdooiers samen met wat w... bekijk recept »

Gestoomde oesters met limoen en soja

Voor 4 personen: 12 oesters 1 bosuitje 1/4 rode paprika 1 limoen 2 eetlepels sojasausSnijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen ui... bekijk recept »

Holle oesters met olijfolie en Italiaanse salami

24 oesters (Zeeuwse)50 g Italiaanse salami1 tl olijfolie (met oregano)versgemalen peper1. Bak de Italiaanse salami krokant in een droge braadpan. Laat uitlekken op keukenpapier.  2. Schep een theelepel bakvet van de salami in een kommetje en voe... bekijk recept »

Pagina 11 van 27