266 recepten met oesters
voor 4 personen: 80 gram boter 1 soeplepel geklopte room 1 snuifje Kerrie 1 kreeft van 500 gr 12 holle Zeeuwse oesters het sap van 1 citroen het sap van 2 sinaasappels 1 prei peper en zout 1 bundeltje kervel voor de blaadjesKook de kreeft 8... bekijk recept »
125 g boter 1 teentje knoflook 0.5 sjalotten 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 0.5 eetlepels bieslook (fijngehakt) peper 24 oesters Voorbereiding Eerst een kruidenboter maken. Hiervoor de zachte boter mengen met geraspte sjalotgeperste knoflook en ... bekijk recept »
Sap van 1 citroensnufje zoutenkele druppels tabasco12 oesters in een halve schelp en 12 plakjes rookspekmager. Bereidingswijze Vermeng het citroensap met de tabasco en het zout. Haal de oesters uit de schelp endoop ze in de saus. Wikkel een plakje sp... bekijk recept »
2 dozijn oesters. 60 gram boter. 3 dl. slagroom. een blikje rode imitatie kaviaar. zoutpeper en tabasco. Bereidingswijze Maak de oesters open en laat ze in de helft van de schelp zitten. Vraag dit evt aan je visboer dit voor je te doen. Doe op elke o... bekijk recept »
12 verse oesters 2 tomatenin blokjes (zonder zaadjes) 2-3 eetlepels fijngeknipte verse bieslook 75 ml slagroom 3 eetlepels geraspte kaas Steek de oesters één voor één open (zie serveertips). Schenk het vocht uit de oes... bekijk recept »
-36 oesters -3 dl olijfolie -3 grote aubergines (geschild en in blokjes) -3 bosuitjes (fijngesneden) -1 eetlepel gedroogde tijm -1 th lepel gedroogde marjolein en oregano -3 laurierblaadjes -400 g tomatenblokjes uit blik met het sap -2 teentjes look ... bekijk recept »
16 oesters of creuzes (wilde oesters uit Zeeland), paar teentjes knoflook, zalmsnippers, gorgonzola (liefst milde variant), droge witte wijn Doe de oesters in ′n mosselpan met ′n laagje (zee)water, en kook ze zo′n 10 minuten. Maak d... bekijk recept »
12 oesters 1 rode peper 1 bosuitje 2 takjes peterselie 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels wittewijnazijn 1 doosje zeekraal (100 g) Oesters met oestermes voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven).... bekijk recept »
12 oesters 1 rode peper 1 bosuitje 2 takjes peterselie 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels wittewijnazijn 1 doosje zeekraal (100 g) Oesters met oestermes voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven).... bekijk recept »
2 dozijn uit de schelpen genomen oesters 2 dl citroensap 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie Zout Peper En... bekijk recept »