Recepten met paling

257 recepten met paling

Paling

Paling Paling is een vis die leeft in zoet en brak water. Het is een lange, slanke vis met een gladde huid. Paling is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Paling kan op verschillende manieren worden bereid. De meest voorkomende manier is om hem te roken. Gerookte paling is een delicatesse en kan worden gegeten als voorgerecht of hoofdgerecht. Paling kan ook worden gebakken, gegrild of gepocheerd.

Sushi 2

Sushi 2: 1 velletje nori 10 el rijst van het basisrecept 1 reep paling 2 el geraspte rode gember (potje) sushi 3: nori rijst 2 repen omelet 100 gr spinazie die even is gebakken zodat de groente is geslonken sushi 4: 4 lichtgroene bladeren van 8 bij 4... bekijk recept »

Palingsoep

4-5 kleine palingen 2 preien 1/2 liter blond bier 50 gr zuring (hoort er ècht bij) Het hart van een krop sla 2 sneetjes brood zonder korst 3 eierdooiers 1 dl room 100 gr boter Peper Zout Reinig de prei en snijd de witte stukken klein Smelt 50 gr bot... bekijk recept »

Hapjesbord

12 blini's4 plakken gerookte zalm (in stukjes)200 ml room3 sprietjes verse bieslookuit de molen peper12 peulen250 g zalmfilets (gravad lax)1 takje dille100 g paling (gerookt, in reepjes)1 stokbrood (dun)2 takjes kervel1 el limoensap2 el olijfolie12 k... bekijk recept »

Komkommergazpacho met dobbelsteentjes van rode

1 komkommer 200 gr gerookte paling 1 gepelde rode paprika 1 dl fijne olijfolie 1 l gevogeltefond 2 sneden vers wit broodkruim 1 wit sotkbrood 1 bosje lente-ui 1 teentje look 1. Schil de komkommer en snij in brunoise(blokjes)evenals de ui. 2. Voeg... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Quinoa Met Gerookte Oosterscheldepaling, Tomaten En Soja

100 g quinoa (rijst) genoemd inca rijst) 250 g groente- of kippenbouillon 1 citroen 1 gesnipperde sjalot olijfolie (bij voorkeur Arbequina) peper en zout 1 gerookte Oosterscheldepalingfilet 1 dl druivenpitolie 1 dl sojasaus 1 dl sushi-azijn sap en ra... bekijk recept »

Bouillabaisse Grand Cru

-100 g grijze gepelde garnalen -circa 20 mooie mosselen -150 g kabeljauwfilet -100 g gefileerde paling -150 g zeewolf -1 flesje Hoegaarden Grand Cru bier -2 selderijstengels (jonge)(fijngehakt) -1 bosje bieslook -4 sjalotjes (fijngesnipperd) -mespunt... bekijk recept »

Noorse visschotel

per persoon: 70 gr gerookte Noorse zalm 70 gr gerookte heilbot 70 gr gerookte forel 70 gr gerookte paling een paar verschillende soorten salade tomaten of kerstomaatjes wat komkommer, geraspte worteltjes en geraspte knolselder en een heel fijne gesni... bekijk recept »

Rivierpaling met Belgische jenever

0.8 kg rivierpaling 250 g champignons 4 tomaten 0.25 venkelknollen 8 sjalotten 4 cl jenever 8 dl room 100 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) peper zoutDe schoongemaakte en in stukjes gesneden paling aanstoven in de boter samen met ... bekijk recept »

Anguille De Provence

600gr paling200gr ui gesnipperd4 tomaten ontveld-ontzaad-brunoise250gr champignons in plakjesplukjes peterselie ter garnering, 2t knoflook geperstbouquet-garni: laurier- peterseliestengels-thijm150gr tomatenpuree, 2.5dl visfumet1dl droge witte wijn (... bekijk recept »

Gerookte palingsalade met pasta en asperges

200 gram gerookte paling 250 gram pasta 1 liter visbouillon (van tablet) 1 eetlepel olijfolie 2 vleestomaten 3 lente-uitjes 200 gram diepvries doperwtjes 200 gram witte asperges (pot) 1 kleine appel 1 bekertje (125 ml) zure room 1½ dl yoghurt 1 eetle... bekijk recept »

Pagina 18 van 26