71 recepten met rog
Voor 4 personen: 2 grote rogvlerken of 4 kleine (voordeel van grote is dat ze veel dikker zijn en dus meer vlees hebben waardoor 1/2 vlerk per persoon ruim voldoende is)De vlerken 5 min. in koud water, met snuifje zout en scheutje azijn, in onderdomp... bekijk recept »
Voor 4 personen:4 rogvleugels +/- 300 gr250 gr botermosterd 2 bundels notenslaaardappelpuree voor 4 personen- De rogvleugels kruiden met peper en zout, krokant aanbakken in olijfolie, warm houden - In dezelfde warme pan de fijngesneden notensla verme... bekijk recept »
300 gr boter 1 blokje gevogeltebouillon 1 citroen 25 cl slagroom 100 gr gepelde grijze garnalen Cayennepeper 3 soeplepels bloem 40 cl visfond zout 1 koffielepel Provençaalse kruiden 0,25 l olijfolie 4 eierdooiers 1 soeplepel mosterd van Dijon 1 snuif... bekijk recept »
1 rogvleugel van 400 g, 2 dl droge witte wijn, 1 wortel, 1 steel prei,,1 kleine sjalot 1 stengel bleekselder, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 50 g boter, peper en zout 2 dl room, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 pluksels peterselie 4 Pidy - Bouches ... bekijk recept »
750 g ontvelde rog bloem zout peper paprikapoeder 2 glazen olijfolie citroen 500 g aardappelen De schoongemaakte en ontvelde rog in moten snijden en door een mengsel van bloem met de kruiden halen. Daarna in de hete olie in een ?makla? (speciale pan ... bekijk recept »
3 rogvleugels 4 eetlepels olijfolie een klompje boter Saus: 2 eetlepels olijfolie 75 cl drogewitte wijn 4 flinke sjalotten 2 blaadjes laurier 4 takjes tijm 2 eetlepels bloem 250 ml light room peper en zout naar smaak 1 koffielepel currypoeder Garnit... bekijk recept »
100 g gehakte ui 400 g gepelde tomatenin stukken gesneden 1 kg rog 1 gehakt knoflookteentje 1 eetlepel gehakte peterselie 15 cl drogewitte wijn 60 g ongekookte rijst peper en zout Doe de ui, de tomaten, de rog, het knoflookteentje, de peterselie en d... bekijk recept »
4 rogvleugels van 300 g grof zeezout 0.5 citroen 2 gekookte eieren groene kruiden (peterseliebieslook,...) 1 eetlepel kappertjes 4 augurken olijfoliedragonazijn Worcestershire sauce (Engelse saus) peper zout Voorbereiding De rog goed afspoelen onder... bekijk recept »
4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »
1,5 kg superverse rogvleugel Voor de saus: 1 l room een eetlepel mosterd (Tierentijn) 50 g boter Kruiden: nootmuskaat peper en zout De roggen 5 minuten blancheren in ruim gezouten water, waaraan een scheut azijn werd toegevoegd. De vissen vervo... bekijk recept »