Recepten met rog

71 recepten met rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Gebakken rog met mosterd, kappertjes en dille

Voor 4 personen: 2 grote rogvlerken of 4 kleine (voordeel van grote is dat ze veel dikker zijn en dus meer vlees hebben waardoor 1/2 vlerk per persoon ruim voldoende is)De vlerken 5 min. in koud water, met snuifje zout en scheutje azijn, in onderdomp... bekijk recept »

Gebakken rog met notenslapuree en botersaus

Voor 4 personen:4 rogvleugels +/- 300 gr250 gr botermosterd 2 bundels notenslaaardappelpuree voor 4 personen- De rogvleugels kruiden met peper en zout, krokant aanbakken in olijfolie, warm houden - In dezelfde warme pan de fijngesneden notensla verme... bekijk recept »

Gegrilde rog met mosterdsaus

300 gr boter 1 blokje gevogeltebouillon 1 citroen 25 cl slagroom 100 gr gepelde grijze garnalen Cayennepeper 3 soeplepels bloem 40 cl visfond zout 1 koffielepel Provençaalse kruiden 0,25 l olijfolie 4 eierdooiers 1 soeplepel mosterd van Dijon 1 snuif... bekijk recept »

Bouche van rog met kleine groentjes

1 rogvleugel van 400 g, 2 dl droge witte wijn, 1 wortel, 1 steel prei,,1 kleine sjalot 1 stengel bleekselder, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 50 g boter, peper en zout 2 dl room, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 pluksels peterselie 4 Pidy - Bouches ... bekijk recept »

Rog

750 g ontvelde rog bloem zout peper paprikapoeder 2 glazen olijfolie citroen 500 g aardappelen De schoongemaakte en ontvelde rog in moten snijden en door een mengsel van bloem met de kruiden halen. Daarna in de hete olie in een ?makla? (speciale pan ... bekijk recept »

Rog Met Een Heerlijk Sausje En Garnaaltjes

3 rogvleugels 4 eetlepels olijfolie een klompje boter Saus: 2 eetlepels olijfolie 75 cl drogewitte wijn 4 flinke sjalotten 2 blaadjes laurier 4 takjes tijm 2 eetlepels bloem 250 ml light room peper en zout naar smaak 1 koffielepel currypoeder Garnit... bekijk recept »

Rog Op Portuguese Wijze

100 g gehakte ui 400 g gepelde tomatenin stukken gesneden 1 kg rog 1 gehakt knoflookteentje 1 eetlepel gehakte peterselie 15 cl drogewitte wijn 60 g ongekookte rijst peper en zout Doe de ui, de tomaten, de rog, het knoflookteentje, de peterselie en d... bekijk recept »

Gepocheerde Rog Met Kruidige Ravigote

4 rogvleugels van 300 g grof zeezout 0.5 citroen 2 gekookte eieren groene kruiden (peterseliebieslook,...) 1 eetlepel kappertjes 4 augurken olijfoliedragonazijn Worcestershire sauce (Engelse saus) peper zout Voorbereiding De rog goed afspoelen onder... bekijk recept »

Rog Met Rode-wijnsjalotten In Blanke Boter

4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »

Rog Met Boter- En Roomsaus

1,5 kg superverse rogvleugel Voor de saus: 1 l room een eetlepel mosterd (Tierentijn) 50 g boter Kruiden: nootmuskaat peper en zout De roggen 5 minuten blancheren in ruim gezouten water, waaraan een scheut azijn werd toegevoegd. De vissen vervo... bekijk recept »

Pagina 2 van 8