208 recepten met roodbaars
Voor 4 personen: 4 doradefilets (roodbaars) van 200 g 1 eetlepel mosterd boter 25 g bloem 2 dl melk 1 dessertlepel wijnazijn 1 theelepel kappertjes 1 citroen peper en zoutDe vis onder stromend water wassen en droogdeppen. Instrijken met mosterd en ve... bekijk recept »
4 roodbaarsfilets van ca. 150 g2 eetlepel sojasaus1 kleine rode ui10 g bieslook2 eetlepels oosterse chilisaus2 eetlepels (roerbak)olie1 volle eetlepel sesamzaadjes- Verwarm de grill in de oven voor. - Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojasa... bekijk recept »
Voor 4 personen: Voor vier reuzengarnaalspiesjes: 16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille Voor vier sint-jakobspiesjes: 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte, niet gesneden Atlantische zalm Voor vier mosselspiesjes: 2... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten harder (of roodbaars of poon) 1 kg mosselen 1 ui 1 wit van prei 1 stengel groene selder 4 jonge wortelen 1 kleine courgette 1/2 liter witte wijn 1/2 dl room 1 bosje salie 1 blaadje laurier 1 takje tijm Peper en zoutDe wortele... bekijk recept »
750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »
1 el. olijfolie. 1 el. mosterdzaadjes. 1 el. kerriepoeder. 1 grote uiin ringen gesneden. 1 teen knoflookgeperst. 1 zak koelverse tomatensoep met basilicum a 4 dl. (als je lekkere tomatensoep over hebt voeg daar dan verse basilicum aan toe en gebruik ... bekijk recept »
Voor de visfond: 1-1½ kg visgraten en koppen. 1 bosje soepgroente peterseliestengels 1 laurierblad 1 theelepel zout 1 takje tijm snufje saffraan 1½ liter water. Voor de visschotel: 2 wortels 1 kleine prei 1 stengel bleekselderij 100 gram ... bekijk recept »
600 gram zeevisfilet (bijv. kabeljauw of roodbaars) zout 300 gr. tomaten 3 rode Spaanse pepertjes 2 el. olie 2 teentjes knoflook 50 gr. verse gember 2 tl. kukurma 1 tl. gemalen koriander 2. tl. gemalen komijn 4 dl. kokosmelk uit blik sap van 1 citroe... bekijk recept »
1 liter visbouilon. 500 gram gemengde visfilet.(roodbaars,kabeljouw,wijting,mul)in grove stukken. 200 gram gamba`s,inktvisringen n mosselen. (of een bakje fruit de mer) 1 glas witten wijn. 2 el pesto. 200 ml tomato frito. 3 el pesto. 3 el olijfolie.... bekijk recept »