172 recepten met schol
4 halve ontvelde scholfilets 150 gram zalmfilet 2 eetlepels fijngehakte dille 1 visbouillontablet 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar) 3 eetlepels citroensap snufje suiker zoutSpoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte di... bekijk recept »
Diverse groentenb.v. uipaprikacourgettechampignontauge. Vooral veel groenten! Visb.v. scholkabeljauwkoolvis. Bouillon 1 literolie en peper. Roerbak de diverse groenten snel en kort, peper naar smaak. De warme bouillon erbij doen en even aan de kook l... bekijk recept »
300 gram gefileerde tarbot/schol of tong 2 el. olijfolie 8 dl. visbouillon 3 eierdooiers 1 ei 6 el. kruim van oud witte brood zout/peper 1/4 theelepel tabasco 1 theelepel oregano 1 el. zeer fijne prer 100 gram noorse garnalen 2 hard gekookte eieren i... bekijk recept »
1 ui 2 teentjes knoflook 3 el olijfolie 4 vleestomaten 1,5 l visbouillon (van tablet) 1 dl droge witte wijn 1 el gehakte tijm (vers of diepvries) 1 winterwortel 200 g gesneden groene kool of witte kool 200 g zalmfilet 300 g witvisfilet (scho... bekijk recept »
600 gram dunne visfilet (tongtongschar of schol)zonder vel1 limoen1 stengel citroengras (sereh)stukje gemberwortel van 3 cmin dunne plakjes2-3 dl kokosmelk (klapper)1 el vissaus (nam pla). Visfilets in lange 4 cm brede repen snijden. Visrepen oprolle... bekijk recept »
1 rode Spaanse peper - 2 tomaten - 2 EL sesamolie - 1 fijngehakte ui - 1 EL azijn - zout - versgemalen zwarte peper - 250 g gefileerde vis (bijv. schol-baars-kabeljauwfilet) 2. In een pan de olie verhitten en hierin de ui fruiten. Tomaten, azijn en S... bekijk recept »
1,5 kg vis en schaaldieren (bijv. scholwijtingpoontongpalinggarnalen)500 gr mosselen of andere schelpdierengoed gewassen2 uien gesnipperd125 ml olijfolie3 knoflooktenengehakt3/4 l water1 tl saffraan2-4 kleine rode pepers250 ml witte wijn2 el petersel... bekijk recept »
Marinade:sap van 1 kleine citroen1 el.sojasaus1 el oestersaus1 el pruimensaus1 scheutje rijstazijn of sherrywat zouten wat gemalen sichuanpeper. VOOR DE ROLLADE:400 gr. gefileerde vis(schol of kabekjauwfilet) in blokjes snijden ,50 grtauge50 gr. diep... bekijk recept »
1 kilo gemengde vis [scholzalmkabeljauw]250-300gr mosselen250gr kokkels en eventueel St.Jacobsschelp. Daarnaast een blikje tomatenpureeen stuk of 3 uien. Een kleine preiverse peterselie en wat thijm. Maak de uien schoon en fruit ze samen met de tomat... bekijk recept »
400 ml visbouillon (van tablet) 100 ml droge witte wijn 200 ml slagroom 1/2 vanillestokje, opengesneden 1 zout 1 witte peper 2 theelepel(s) citroensap 2 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 8 small scholfilets (zonder vel) 25 gm boter of margarine 1 t... bekijk recept »