Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus

4 halve ontvelde scholfilets 150 gram zalmfilet 2 eetlepels fijngehakte dille 1 visbouillontablet 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar) 3 eetlepels citroensap snufje suiker zoutSpoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte di... bekijk recept »

Vissoep

Diverse groentenb.v. uipaprikacourgettechampignontauge. Vooral veel groenten! Visb.v. scholkabeljauwkoolvis. Bouillon 1 literolie en peper. Roerbak de diverse groenten snel en kort, peper naar smaak. De warme bouillon erbij doen en even aan de kook l... bekijk recept »

Portugese Sopa De Camarao

300 gram gefileerde tarbot/schol of tong 2 el. olijfolie 8 dl. visbouillon 3 eierdooiers 1 ei 6 el. kruim van oud witte brood zout/peper 1/4 theelepel tabasco 1 theelepel oregano 1 el. zeer fijne prer 100 gram noorse garnalen 2 hard gekookte eieren i... bekijk recept »

Mexicaanse Vissoep

1 ui 2 teentjes knoflook 3 el olijfolie 4 vleestomaten 1,5 l visbouillon (van tablet) 1 dl droge witte wijn 1 el gehakte tijm (vers of diepvries) 1 winterwortel 200 g gesneden groene kool of witte kool 200 g zalmfilet 300 g witvisfilet (scho... bekijk recept »

Visrolletjes In Kokosmelk

600 gram dunne visfilet (tongtongschar of schol)zonder vel1 limoen1 stengel citroengras (sereh)stukje gemberwortel van 3 cmin dunne plakjes2-3 dl kokosmelk (klapper)1 el vissaus (nam pla). Visfilets in lange 4 cm brede repen snijden. Visrepen oprolle... bekijk recept »

Vis In Pikante Tomatensaus

1 rode Spaanse peper - 2 tomaten - 2 EL sesamolie - 1 fijngehakte ui - 1 EL azijn - zout - versgemalen zwarte peper - 250 g gefileerde vis (bijv. schol-baars-kabeljauwfilet) 2. In een pan de olie verhitten en hierin de ui fruiten. Tomaten, azijn en S... bekijk recept »

Vissoep Uit Molise

1,5 kg vis en schaaldieren (bijv. scholwijtingpoontongpalinggarnalen)500 gr mosselen of andere schelpdierengoed gewassen2 uien gesnipperd125 ml olijfolie3 knoflooktenengehakt3/4 l water1 tl saffraan2-4 kleine rode pepers250 ml witte wijn2 el petersel... bekijk recept »

GESTOOMDE VISROLLADE.

Marinade:sap van 1 kleine citroen1 el.sojasaus1 el oestersaus1 el pruimensaus1 scheutje rijstazijn of sherrywat zouten wat gemalen sichuanpeper. VOOR DE ROLLADE:400 gr. gefileerde vis(schol of kabekjauwfilet) in blokjes snijden ,50 grtauge50 gr. diep... bekijk recept »

Soljanka

1 kilo gemengde vis [scholzalmkabeljauw]250-300gr mosselen250gr kokkels en eventueel St.Jacobsschelp. Daarnaast een blikje tomatenpureeen stuk of 3 uien. Een kleine preiverse peterselie en wat thijm. Maak de uien schoon en fruit ze samen met de tomat... bekijk recept »

Gebakken scholfilets met vanille

400 ml visbouillon (van tablet) 100 ml droge witte wijn 200 ml slagroom 1/2 vanillestokje, opengesneden 1 zout 1 witte peper 2 theelepel(s) citroensap 2 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 8 small scholfilets (zonder vel) 25 gm boter of margarine 1 t... bekijk recept »

Pagina 13 van 18