Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Bouillabaisse

- 8-10 eetlepels olijfolie of andere olie - 250 gr. in dunne plakken gesneden uien - 250 gr. gepelde vleestomaten - 2-3 geperste teentjes knoflook - dunne schil van 1/4 goed geboende sinaasappel - wit van 1 middeldikke prei - 800 gr. panklare verse ... bekijk recept »

Italiaanse Vistaart

Taartdeeg: 225 g bloem gezeefd120 g ongezouten botersnufje zout4 eetl. koude melk. Vulling: 120 g visfilets (scholtong of kabeljauw)225 g gekookte garnalen120 g schoongemaakte krab1,4 dl witte wijn1,4 dl waterwat stukjes rode peperzoutpeper2 eetl. bo... bekijk recept »

Pagina 18 van 18