Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Pladijs op een vleugje nostalgie

2 pladijzen (schol) van ± 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei Arachideolie 2 witlof struikjes 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten De boontjes uit 6 tuinbonen of 6 asperges 10 gr s... bekijk recept »

kabeljauw met spinazie en mosterdsaus

4 stukken kabeljauw (2 cm dik) 2 el boter 2 citroenen 500 g spinazie zout en peper naar smaak dille mosterdsaus: 30 g bloem 30 g boter 3 dl melk Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgra... bekijk recept »

Gemengde verrassingsfrituur

[color=bleu:3d0677882d]Voor het beignetdeeg[/color:3d0677882d] : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers [color=bleu:3d0677882d]Om te frituren[/color:3d0677882d]: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 ? 1... bekijk recept »

Gevulde visrolletjes

Voor 8 rolletjes 1 el olie 1 tl citroensap 250 gr visfilet naar keuze, bijv. kabeljauw, tong of schol 2 el boter 25 gr bloem 1 klein blikje garnalen 1 klein blikje tonijn (85 gr) op water peper en zout iets boterSnij de filets in 8 dunne lapjes van 3... bekijk recept »

Gevulde visrolletjes

Voor 4 personen: 4 platvis filets (schol of tong) 150 gram garnalen 3 sjalotten 2 eetleepels paneermeel Gember Voor de saus heeft u het volgende nodig: 1 ui 1 eetlepel bloem 1 theelepel milde kerriepoedr 25 centiliter kippenbouillon 1 deciliter room,... bekijk recept »

Visrolletjes met amandelvulling

1 envelop saffraandraadjes 2 el roomboter 200 g amandelspijs 1 tl citroenrasp 1 tl kaneelpoeder 2 el poedersuiker 2 uien zwarte peper 12 schol- of tongfilets 12 cocktailprikkersSaffraan in kommetje met 0,125 l water weken. Boter verhitten en vermenge... bekijk recept »

Bourride

8 teentjes knoflookgeperst 5 eierdooiers 1 theel. zeezout Olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 kg. gemengde vis. (Tonijnzeewolfzalmmosselenschol) 3 aardappelsgeschild en in grove stukken gesneden. 12 parijse worteltjes. (Bolletjes) 4 pommodorigepeld en ... bekijk recept »

Vissoep, Provençaalse-

750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »

Waterzooi van witte vis

1200 g visfilet (witte vis; kabeljauw, zalm, wijting, schol)500 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn1 prei2 stengels bleekselder4 wortelen2 el selder (gehakt)4 plakjes citroen2 el peterselie (gehakt)tijmzoutpeperscheut roombloem (voor 'beurre manié... bekijk recept »

GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst

½ courgette, in blokjes4 GIJS Schol- filets50 g zwarte olijven2 tl kappertjes1 bosuitje, in schuine reepjes200 ml droge witte wijn2 el olijfolie300 g witte rijst1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehaktbakpapier of aluminiumfolieevt. metalen p... bekijk recept »

Pagina 17 van 18