172 recepten met schol
2 pladijzen (schol) van ± 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei Arachideolie 2 witlof struikjes 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten De boontjes uit 6 tuinbonen of 6 asperges 10 gr s... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw (2 cm dik) 2 el boter 2 citroenen 500 g spinazie zout en peper naar smaak dille mosterdsaus: 30 g bloem 30 g boter 3 dl melk Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgra... bekijk recept »
[color=bleu:3d0677882d]Voor het beignetdeeg[/color:3d0677882d] : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers [color=bleu:3d0677882d]Om te frituren[/color:3d0677882d]: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 ? 1... bekijk recept »
Voor 8 rolletjes 1 el olie 1 tl citroensap 250 gr visfilet naar keuze, bijv. kabeljauw, tong of schol 2 el boter 25 gr bloem 1 klein blikje garnalen 1 klein blikje tonijn (85 gr) op water peper en zout iets boterSnij de filets in 8 dunne lapjes van 3... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 platvis filets (schol of tong) 150 gram garnalen 3 sjalotten 2 eetleepels paneermeel Gember Voor de saus heeft u het volgende nodig: 1 ui 1 eetlepel bloem 1 theelepel milde kerriepoedr 25 centiliter kippenbouillon 1 deciliter room,... bekijk recept »
1 envelop saffraandraadjes 2 el roomboter 200 g amandelspijs 1 tl citroenrasp 1 tl kaneelpoeder 2 el poedersuiker 2 uien zwarte peper 12 schol- of tongfilets 12 cocktailprikkersSaffraan in kommetje met 0,125 l water weken. Boter verhitten en vermenge... bekijk recept »
8 teentjes knoflookgeperst 5 eierdooiers 1 theel. zeezout Olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 kg. gemengde vis. (Tonijnzeewolfzalmmosselenschol) 3 aardappelsgeschild en in grove stukken gesneden. 12 parijse worteltjes. (Bolletjes) 4 pommodorigepeld en ... bekijk recept »
750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »
1200 g visfilet (witte vis; kabeljauw, zalm, wijting, schol)500 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn1 prei2 stengels bleekselder4 wortelen2 el selder (gehakt)4 plakjes citroen2 el peterselie (gehakt)tijmzoutpeperscheut roombloem (voor 'beurre manié... bekijk recept »
½ courgette, in blokjes4 GIJS Schol- filets50 g zwarte olijven2 tl kappertjes1 bosuitje, in schuine reepjes200 ml droge witte wijn2 el olijfolie300 g witte rijst1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehaktbakpapier of aluminiumfolieevt. metalen p... bekijk recept »