Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Gestoofde visfilet met garnalensaus

Nodig: 500 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis, vers of uit de diepvries 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen o... bekijk recept »

Gestoofde visfilet met garnalensaus

400 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen 1 in dunne schijven gesneden citro... bekijk recept »

Gebakken Scholfilets Met Prei

600 gram scholfilets50 gram hazelnoten2 sneetjes oud witbrood1/2 theelepel kerriepoeder1 eiwitpeper en zout25 gram boter4 eetlepels olijfolie500 gram panklare prei1 eetlepel citroensap. Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halvee... bekijk recept »

Gegrilde scholfilet met wortel en olijf

6 scholfilets (ca. 600 g) – in de lengte gehalveerd 3 eetlepels olijfolie 1 rode ui – fijngesnipperd 150 g winterwortel – in miniblokjes 100 g zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes 4 gedroogde tomaten op olie – in kleine stukjes 2 eetlepels k... bekijk recept »

Gegrilde Visschotel Met Tomaten En Basilicum Van Jamie

1 1/2 kg bloemige aardappelen,geschild Zeezout versgemalen zwarte peper 2 1/2 dl melk 2 laurierblaadjes 4 kleine preitjes of 1 grote prei,fijngesneden 1 el boter geraspte nootmuskaat 4 schol- of tongfilets geraspte schil en sap van 1 citroen 2 flinke... bekijk recept »

Mediterrane Vissoep

3 el. olijfolie3 sjalotjesin dunne ringen2 teentjes knoflookgeperst4-5 tomatenontveldin blokjes1 dl. droge witte wijn1? l. visbouillon(van tablet)1 blaadje laurier2 takjes tijm2 venkelknollenin kleine blokjes1 wortelin kleine blokjes1? dl. slagroom20... bekijk recept »

Mediterrane Vissoep

3 el. olijfolie3 sjalotjesin dunne ringen2 teentjes knoflookgeperst4-5 tomatenontveldin blokjes1 dl. droge witte wijn1? l. visbouillon (van tablet)1 blaadje laurier2 takjes tijm2 venkelknollenin kleine blokjes1 wortelin kleine blokjes1? dl. slagroom2... bekijk recept »

Mexicaanse Vissoep

1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetl. olijfolie 4 vleestomaten 1,5 l visbouillon (van tablet) 1 dl droge witte wijn 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) 1 winterwortel 200 g gesneden groene kool of witte kool 200 g zalmfilet 300 g witvisfilet (scholka... bekijk recept »

Italiaanse Spinaziesalade Met Scholfilets

400-500 gram filets van schol - (zee)zout - 250-300 gram jonge spinazie - 100 gram Parmezaanse kaasvliesdunne plakjes - 1 eetl. balsamico - witte peper uit de molen - 4 eetl. olijfolie (extra vergine) - 2 bosuitjesmet veel groenin smalle ringetjes ge... bekijk recept »

Mediterrane Vissoep

3 el olijfolie3 sjalotjesin dunne ringen2 tenen knoflookgeperst4-5 tomatenontveld en in blokjes1 dl droge witte wijn1,25 liter visbouillon (tablet)1 blaadje laurier2 takjes tijm2 venkelknollenin kleine blokjes1 wortelin kleine blokjes1,5 dl slagroom2... bekijk recept »

Pagina 15 van 18