Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Viscurry

1-2 el geraspte gedroogde kokos 3 el olie 1 ui in dunne ringen 1 rode peper in ringen 1 el geraspte gemberwortel 2 teentjes geperste knoflook 2-3 tl kerriepoeder 1/2 tl gemalen piment 1 1/2 tl milde paprikapoeder 1/2 tl ketoembar 3 dl kokosmelk 800 g... bekijk recept »

Vislasagne

? 20 lasagnavellen 3 el olijfolie 2 sjalotjes fijngesneden 1 teentje knoflookfijngesneden 2 el fijngesneden (platte) peterselie 300 g schol- of tongfiletin lange dunne reepjes 300 g grote gepelde garnalenin kleine stukjes 2 tomatenontveldzaadjes verw... bekijk recept »

Oosterse Viscurry

- 2 el geraspte kokos - 3 el arachideolie - 1 ui in dunne ringen - 1 rode peper in ringetjes - 1 el geraspte gemberwortel - 2 teentjes knolfook in dunne plakjes - 3 el kerriepoeder djawa - 1 tl gemalen piment - 2 tl paprikapoeder - 1 tl gemalen koria... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 gr scholfilet 150 gr rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 gr geraspte belegen kaas zout peper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten Meng in een kom de rivierkreeftjes met de bosui, tomaatblokjes... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 2. Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ... bekijk recept »

Bouillabaisse

750 gram visfilet(bijv. kabeljauwgoudbrasem,schol) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 1 kleine venkelknol 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1,5 liter water 1 blaadje laurier 3 peperkorrels 3 kruidnagels zout peper saffraan 150 gram garnalen peterselie 4 s... bekijk recept »

Sangria op de wijze van Astrosmurf

1 liter rode wijn. 3/4 kilo witte suiker 1/2 liter witte limonade 1/2 liter gele limonade 1/4 liter fruitsap 1/4 liter bacardi of gin of een mix van beide Fruit: appelsien, appel, (rijpe) banaan...- Giet de wijn in een (ruime) kookpot, voeg al roeren... bekijk recept »

Scholfilet in zoetzure saus

voor 4 personen: 1 dl zonnebloemolie 1 ui, in dunne partjes 1 rode + 1 groene paprika, in stukjes 2 gemberbolletjes, fijngehakt 2 el azijn 2 el medium dry sherry 2 el suiker 3 el tarwebloem peper, zout 500 g scholfilet 2 el sojasaus of ketjap asin 1 ... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

4 sliptongen (alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet) 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml creme fraiche 1 1/2 eetlepel dille, fijngehaktSchil de komkomme... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

Voor 4 personen: 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1/2 fijngehakte dilleSchil de komk... bekijk recept »

Pagina 11 van 18