Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Provencaalse Visquiche

400 gr ontvelde scholfilets1 klein blikje ansjovisfilets1 rol bladerdeeg4 rode uien4 el olijfolie1 el Provencaalse kruiden400 gr beetgaar gekookte fijne groene boontjes5 eieren1 zakje champignonsauspoeder150 gr geraspte gruyere Verhit de olie en bak ... bekijk recept »

Scholfilets Met Nach'ole's En Avocado-tomatensalsa

2(tros)tomaten 1 avocado 1 kleine rode ui of sjalot 1/2 zakje koriander of basilicum 2 eetlepels citroensap zoutpepertabasco ca. 600 gr. scholfilets 5 eetlepels bloem volle theelepel paprikapoeder 2 eetlepels olie 2 eetlepels boter of margarine 1 doo... bekijk recept »

*Provencaalse Visquiche*

400 ontvelde Scholfilets- 1 klein blikje Ansjovisfilets- 6 plakjes Bladerdeeg (diepvries)- 4 rode Uien- 4 el. Olijfolie- 1 el. Provencaalse kruiden- 1/2 l blik Haricots verts (of 400 g gaargekookte verse of diepvries haricots verts)- 5 Eieren-... bekijk recept »

Bretonse vistaart

Voor 4 personen: 4 scholfilets, in reepjes 100 g garnalen 150 g krab ( of surimi) 8 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid 1 ei, losgeklopt 6 dl visbouillon (van tablet) 30 g boter 30 g bloem 1 el olie 400 g grof gesneden groenten (zoals prei, wortel... bekijk recept »

Provencaalse Visquiche

400 gram scholfilet 1 blikje ansjovisfilets 6 blaadjes bladerdeeg (diepvries) 4 stevige uien (rood) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel provencaalse kruiden 400 gram haricot verts 5 eieren 1 zakje champignonsauspoeder 150 gram kaas (belegen) Verwarm de ... bekijk recept »

Provencaalse Visquiche

400 gram ontvelde scholfilets 1 klein blikje ansjovisfilets 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 4 rode uien 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Provencaalse kruiden 1/2 l blik haricots verts (of 300 g gaargekookte verse of diepvries haricots verts) 5 eiere... bekijk recept »

Bretonse vistaart

4 scholfilets, in reepjes 100 g garnalen 150 g krab ( of surimi) 8 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid 1 ei, losgeklopt 6 dl visbouillon (van tablet) 30 g boter 30 g bloem 1 el olie 400 g grof gesneden groenten (zoals prei, wortel, courgette, blee... bekijk recept »

Fondue in olie

200 gram gezeefde bloem 2 eieren 1 dl water 1 flesje bier garnalen mosselen kabeljauwfilet tarbot zeeduivel zeewolf tonijn schol zalm Oriëntaalse dipsaus: 1 dl sojasaus 1 eetlepel citroensap 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel sesamolie 2 eetlepels ... bekijk recept »

Provençaalse visquiche

400 gram ontvelde scholfilets 1 klein blikje ansjovisfilets 6 plakjes bladerdeeg 4 rode uien 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Provençaalse kruiden ½ liter blik haricots verts (of 300 gram gaargekookte verse of diepvries haricots verts) 5 eieren 1 zak... bekijk recept »

Provençaalse visquiche

400 gr ontvelde scholfilets 1 klein blikje ansjovis 6 plakjes bladerdeeg 4 rode uien 4 el olijfolie 1 el Provencaalse kruiden 1/2 blik haricots vers of 300 gr verse harikots gaar gekookt 5 eieren 1 zakje champignonsaus poeder 150 gr geraspte jon... bekijk recept »

Pagina 9 van 18