172 recepten met schol
2 hele schollen, panklaar 30 g verse basilicum 1 eetlepel sherryazijn of witte wijnazijn 75 g Griekse yoghurt 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) zwarte peper, versgemalen ½ citroen 50 g bloem 40 g boter of vloeibare margarineDoe het basilicum ... bekijk recept »
600 gram scholfilet 1 ui 1 teen knoflook 1 bakje kerstomaatjes 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode pesto 4 eetlepels bloem 1 eetlepel paprikapoeder zout en versgemalen peperPel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Verhit... bekijk recept »
4 ontvelde schollen (à 250 gram) 1 rijpe mango 1 banaan 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kerriepoeder 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander zoutSchil de mango, snijd het vruchtvlees los van... bekijk recept »
4 kant-en-klaar gebakken schollen (vers of diepvries) 100 gram rozijnen 1½ dl sinaasappelsap 1 theelepel tijm 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal) zout en peperVerwarm de oven voor op 200 °C. L... bekijk recept »
600 g scholfilet 4 eetlepels bloem peper, versgemalen ½ theelepel paprikapoeder 3 eetlepels (olijf)olie 2 sjalotjes, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel balsamicoazijn of rode wijnazijn 200 ml gezeefde tomaten (pakje) 50 g groene olijv... bekijk recept »
2 hele schollen 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 gram kerstomaatjes 15 gram verse basilicum 1 teen knoflook 75 gram (Griekse) yoghurt 3 eetlepels mayonaise zout en versgemalen peperWrijf de schollen in met citroensap,... bekijk recept »
6 scholfilets (ongeveer 500 g) sap van een halve sinaasappel 1 bakje tropisch fruit (250 g) 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt 50 g bloem 3-4 eetlepels olieSnijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met z... bekijk recept »
4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram) 8 eetlepels mayonaise 1 teentje knoflook 2 eetlepels versgehakte dille 2 eetlepels citroensap 2 augurken 40 gram boter 2 sneetjes oud witbrood 75 gram belegen geraspte kaas zout en peperMeng voor de dillemayonais... bekijk recept »
2 panklare schollen 2 tenen knoflook 1 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie zout en peperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfoli... bekijk recept »
4 panklare schollen 4 eetlepels bloem 2 eetlepels slaolie 25 gram boter 1 eetlepel citroensap + 4 partjes voor de garnering 1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal) zoutSpoel de schollen af onder de koude kraan en dep ze dro... bekijk recept »