172 recepten met schol
300 g scholfilet - 2 tl viskruiden met zout - 500 g courgette - 1 tl Italiaanse keukenkruiden - zout - peper - 300 g rosti - 1 dl koffieroom of slankroom Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italiaanse keukenkrui... bekijk recept »
4 schollen 2 citroenen 4 el bloem 8 el olijfolie dille of dragon zout en peper naar eigen smaak Spoel de schollen onder stromend water goed schoon, dep droog met een schone theedoek of keukenpapier. Besprenkel met citroensap en eventueel met versgema... bekijk recept »
400 g scholfilet 2 tl viskruiden met zout 500 g courgette 1 tl Italiaanse keukenkruiden zout peper 400 g rösti 1 dl koffieroom of slankroomOven voorverwarmen op 225° C. Vis inwrijven met viskruiden. Courgette in plakjes snijden. Bestrooien met Italia... bekijk recept »
4 hele scholfilets90 gram roomkaas1/2 theelepel oreganosnufje cayennepeperschijfje limoendille[color=blue:72efd70a29]**Voor de tomatensaus:[/color:72efd70a29]1 eetlepel olie1 kleine ui1 stengel selder1 Spaanse peper1/4 theelepel gemalen komijn1/4 the... bekijk recept »
1 schol per persoon, snuifje zout, 5 eetlepels olijfolie, boter of margarine mag ook, wat melk, bloem (aardappelbloem bv) enkele schijfjes citroen om te garnerenMeestal zijn de vissen panklaar gemaakt door de visboer, let er op dat het buikvlies (do... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 hele schollen 1 eetlepel citroensap zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 5 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaatjes aan een tros 15 g verse basilicum 1 teen knoflook 75 g (Griekse) yoghurt 3 eetlepels (halfvette) mayonaiseWrijf... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 panklare schollen 2 tenen knoflook 1 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden 2-3 eetlepels olijfolie zout, peperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden... bekijk recept »
2 dikke schollen schoongemaakt zout 1 eetlepel citroensap 1 ? deciliter droge witte wijn 1 ui, in ringen gesneden 4 peterseliestelen 6 peperkorrels, gekneusd ? laurierblad 2 eierdooiers 4 eetlepels (koffie)room 1 eetlepel fijngesneden bieslook- Spoel... bekijk recept »
Voor 4 personen:[list] 2 pladijzen (schollen) (ongeveer 600 g) 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 350 g bospaddenstoelen 1 blik (385 g) tomaatblokjes peper, zout 1 citroen, in partjes enkele basilicumblaadjesZet de ovengrill aan. Snij de vi... bekijk recept »
2 scholfilets zonder vel (van 1 schol) 350 g bloemkoolroosjes (dit is 1 zakje) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter 25 g blanke amandelen, grof gehakt 1 eetlepel krulpeterselie, grof gehakt Halveer de scholfilets in de lengte. Snijd van de bloemkoo... bekijk recept »