Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Scholfilet geglaceerd met jus van doperwt

320 g scholfilet 200 g doperwten 10 dl room 1 te knoflook 1 knolselderij 1 rode biet 100 g champignons 300 g pastinaak 2 dl groentebouillon1. Snijd de knolselderij in plakken en daarna in blokjes van 0,5 bij 0,5 cm. Snijd de rode biet in plakken... bekijk recept »

Apricana

40 ml abrikozenlikeur, 10 ml room, 10 ml aardbeiensiroop, 1 dl sinaasappelsapBereiding : De ingredienten met 5-6 ijsblokjes door elkaar schudden in de shaker en door de barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes schenken. Garneren met een aardbe... bekijk recept »

Bitterzoet Ketje

- 2 cl jenever - 3 cl Mandarine Napol?on - 10 cl sinaasappelsap - 2 cl zwartebessensapBereiding Vul een ruim cocktailglas voor de helft met ijsblokjes. Giet er jenever, Mandarine en sinaasappelsap bij. Werk voorzichtig af met het zwartebessensap. Di... bekijk recept »

SCHOLFILET In CHINESE BIESLOOKSAUS

350-400 gr.scholfilet /50 gr magere hele kleine spekblokjes / 1,5 el bakgember uit potje / 6 el droge sherry / 3 el olie / 4 el sojasaus / 1 zakje verse chinese bieslook of gewone ca 50 gr./ 10 champignons in schijfjes gesneden / 4 worteltjes julien... bekijk recept »

Roergebakken Visreepjes Met Pittige Taugé

250 gram visfilet (kabeljauwtilapia of schol)100 gram taugé2 tl sambal manis3 el wokolie(zee)zout Verhit een wok en doe de wokolie er inRoerbak de vis in enkele minuten gaarSchep de gebakken vis op keukenpapier en laat even uitlekkenStrooi wat ... bekijk recept »

*Tongrolletjes Met 4 Soorten Kaas*

8 Visfilets (tong of schol)- Peper en Zout - 100gr.verse Roomkaas (of boursin) - 1 dl Slagroom - wat fijngemaakte Venkelzaadjes en Dragon - 200 gr. Portsalut of Kernhem in dunne plakjes - 2,5 dl Bechamelsaus - 50 gr Roquefort (of andere blauwschimmel... bekijk recept »

Vis Met Appeltjes

Visfilets(vb schartong,wijting,schol) 2 sjalotje 1 dl droge witte wijn 20gr boter 2appelen(golden) 1 dl room(light versie ) 100 gr gepelde garnalen Strooi de fijngesneden sjalotjes in ovenschaal,overgiet met wijn leg er 4 gekruide visfilets bij ,best... bekijk recept »

Iraanse Gebakken Vis

300 g visfilet van kabeljauwschelvisscholwijting en dergelijke citroen- of limoensap 50 g bloem 2 theelepels kerrie 2 theelepels kurkuma zout peper 1 dl melk olie om te bakken enkele plakjes of partjes citroen Snij de visfilet in stukken, wa... bekijk recept »

Gebakken Vis

300 g visfilet van kabeljauwschelvisscholwijting en dergelijke citroen- of limoensap 50 g bloem 2 theelepels kerrie 2 theelepels kurkuma zout peper 1 dl melk olie om te bakken enkele plakjes of partjes citroen Snij de visfilet in stukken, wa... bekijk recept »

Viscurry

2 el geraspte gedroogde kokos3 el olie1 ui in dunne ringen1 rode peper in ringen (voor een lekkere pittige smaak: gebruik ook wat van de pitjes)1 el geraspte gemberwortel2 teentjes knoflook geperst2-3 tl kerriepoeder1/2 tl gemalen piment1 1/2 tl papr... bekijk recept »

Pagina 10 van 18