268 recepten met tong
3 a 4 stuks tong ongeveer 1 1/2 kg tong. Tong laten fileren bij de visboeren de graten menemen voor het maken van een visvonddie nodig is voor het pocheren van de tongfilets. Voor de saus1 sjalot1 dl witte wijn1/2 dl wittewijn azijn2 peterceli stenge... bekijk recept »
4 tongfilets(vers) 2 sinaasappels 30 gr. boter zout Was de tong en droog ze goed af. Pers 1 sinaasappel uit en rasp de schil. Vermeng de geraspte schil met het grootste deel van de boter en een beetje zout en smeer de tong hiermee in. Vet met de rest... bekijk recept »
1 kalfstong van ca 1 kg 1 seldertak 1 preistaaf 1 wortel 1 ui 2 kruidnagels 2 teentjes look 1 takje tijm 1 laurierblaadje 1 boter 250 gm rijst 350 gm postelein 1 eierdooier 2 eetlepel(s) room 1 nootmuskaat 1 peper 1 zout Bereiding: Laat de kalfstong ... bekijk recept »
1 rundertong (1 1/4 kg, ongezouten) 2 uien 1 zout en peper 1 laurierblaadje 1 wortel 150 gm selderij 60 gm reuzel 1 eetlepel(s) brandewijn 1 eetlepel(s) tomatenpuree 250 ml runderbouillon 750 ml rode wijn 3 eetlepel(s) bloem Leg de rundertong in heet... bekijk recept »
1 kalfstong van ca 1 kg 1 seldertak 1 preistaaf 1 wortel 1 ui 2 kruidnagels 2 teentjes look 1 takje tijm 1 laurierblaadje Boter 250 gr rijst 350 gr postelein 1 eierdooier 2 el room Nootmuskaat Peper Zout Laat de kalfstong enkele uren in koud, lichtg... bekijk recept »
1 kalfstong (800 g) 6 ansjovisfilets op olie 2 eetl gezouten kappertjes, afgespoeld en fijngehakt 10 cl droge witte wijn 1 laurierbladje 4 salieblaadjes, peterselietakjes 3 eetl olijfolie 30 g boter bloem om te bestuiven zout & peper1. Doe de tong i... bekijk recept »
1/2 kg grote champignons 100 gr gekookte ham 100 gr gerrookte tong peterselie 2,5 dl melk 30 gr bloem peper-zout - nootmuskaat 1 bouillonblokje 2 dl room 30 gr boter maïsbloem 1/2 citroen 1. Doe de steeltjes van de champignons, maak ze zuiver... bekijk recept »
4 zeetongen van 300 à 400 g 4 eetlepels bloem 1 citroen Peterselie peper & zout1. - Laat de vis in de viswinkel schoonmaken.2. - Kruid de tong met peper en zout, haal hem door de bloem en klop het teveel aan bloem af.3. - Laat voldoende vetstof sm... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 kg kalfstong, 1 ui, 2 teentjes look, 1 dessertlepel tomatenpuree, 1 dl madeirawijn, 250 gram champignons, olie, peperbolletjes, 2 laurierblaadjes, peper, zoutSnipper de ui. Maak de champignons schoon, snij ze in schijfjes en hou de... bekijk recept »
1 kalfstong (of rundertong)500 g cantharellen1 ui2 wortelen2 takjes selder1 prei2 blaadjes laurier10 takjes tijm10 stengels peterselie1 el zwarte peperbollen (geplet)3 blokjes runderbouillon3 sjalotten2 dl madera1 dl tomatenpassatamaïszetmeel1 bol kn... bekijk recept »