Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Yorkshire-pie

1 pakje bladerdeeg 1 flinke braadkip selderij prei wortel peterselie ui zout peperkorrels tijm laurier 250 gram kalfsvlees 200 gram gekookte 200 gram gekookte ham tong 2 theelepels citroenrasp mespuntje cayennepeper gemberpoeder noo... bekijk recept »

Sliptong met noten en rozijnen

8 panklare sliptongen bloem 50 gram blanke rozijnen 1 borrelglas witte port of sherry 75 gram boter 2 eetlepels geschaafde amandelen 3 eetlepels gehakte hazelnoten of walnoten 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries) 2 citroenen zout en ver... bekijk recept »

Visgourmet

Ver schillende soorten vis zoals ZalmReepjes tongSchelvisMosselenGamba's en kruiden. Paprikauiverse knoflookdilleverse peterseliemosterdroomzout,milde kerrie poedergeschaafde amandelen en witte wijn. 1. Reepjes ZALM , gekruid met zout en verse dille,... bekijk recept »

Schelpen Met Hersenen

400 gram hersenen 1/4 liter bechamelsaus peper zout tijm laurier 1 ui 50 gram gerookte ossetong 1/2 citroen 1 eierdooier paneermeel boter. Laat de hersenen enkele uren in water weken. Spoel ze nog even na, breng ze in lauw water, laat even... bekijk recept »

Brabantse Zult

1 kilo varkenskop {wangen} 200 gram varkenstong 100 gram varkenshart 200 gram zwoerd 2 liter water 3 blaadjes laurier 10 gram peperkorrels 5 gram zout 10 gram nootmuskaat 150 cc azijn. Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water. Laurier, peper... bekijk recept »

Bremer Kuikenragout

2 braadkuikens75 gr. boter,12 eetlepels spekblokjes1 ui30 gr bloem150 gr. in stukjes gekookte tong100 gr. champignons1 blik aspergepunten1 ons gehaktpaneermeelzoutpepernootmuskaatcitroensap Wrijd de kipstukken in met peper en zout , smelt de boter en... bekijk recept »

Bremer Kuikenragout

2 braadkuikens75 gr. boter,12 eetlepels spekblokjes1 ui30 gr bloem150 gr. in stukjes gekookte tong100 gr. champignons1 blik aspergepunten1 ons gehaktpaneermeelzoutpepernootmuskaatcitroensap Wrijd de kipstukken in met peper en zout , smelt de boter en... bekijk recept »

Soep

2 ltr kippenbouillon 10 g knoflook 20 g sla-uitje ? tl peper 2 tl zoutnaar smaak ? tl ve-tsin ? tl sesamolie 1 el reuzel of zonnebloem-olie Kippenbouillon weer aan de kook brengen. Sla-uitje, gefruite knoflook en de rest van de kruiden toevoegen e... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Brabantse Zult

1 kg varkenskop {wangen} 200 gr varkenstong 100 gr varkenshart 200 gr zwoerd 2 ltr water 3 st laurierblad 10 gr peperkorrels 5 gr zout 10 gr nootmuskaat 150 cc azijn Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water. Laurier, peperkorrels en... bekijk recept »

Hongaarse Eieren

10 eieren150 gr boter30 gr mosterdzout naar wensAnsjovispasta naar wensmespuntje witte peper. Voor de garnering: 500 gr geschrapte worteltjes50 gr gepekelde tong,(gekookt)1 bosje peterselie. Kook de eieren hard.Pel ze en halveer ze in de lengte.Schep... bekijk recept »

Pagina 12 van 27