Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Kaasmonster

Voor 24 stuks heb je nodig: 600 gram jonge kaas in blokjes 2 komkommers 24 cocktailkersjes 48 krenten stukjes rode paprika 24 satéprikkersSnij de gewassen komkommer in dunne plakjes en halveer ze. Rijg aan een satéstokje: cocktailkersje, half schijfj... bekijk recept »

Visschotel met reepjes gerookte zalm

4 stukken vis van 200 g (tarbot, kabeljauw, tong) 1 glas droge witte wijn 2 dl visbouillon 8 takjes wilde kervel 8 takjes dille 2 blaadjes munt 2 dl room 1 snede gerookte zalm Een visbouillon trekken van koppen en visgraten en het kookvocht van de g... bekijk recept »

Gevulde visrolletjes

4 tong- of tongscharfilets 4 norivellen (gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel) 100 gr verse zalm Zout Peper (toefjes zeekraal) Extra nodig magnetronfolie Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk slaan Nor... bekijk recept »

Snorrepotje

500 gr kalfsvlees 1 kalfsnier 100 gr kalfslever 1 kalfstong Zout 2 gesnipperde uien Witte peper 50 gr boter 2 deciliter bouillon 1/2 dl wijnazijn 2 stukjes foelie 4 tomaten in partjes Snijd het kalfsvlees in plakjes en bestrooi deze met zout Kook he... bekijk recept »

Bladerdeeg Kaastaartje

8 plakjes diepvries bladerdeeg 8 plakjes komijnekaas 50 gr. plakjes ossetong 1 stengel bleekselderij 1 ei 50 gr. geraspte oude kaas Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in zeer dunne stukjes. Leg steeds op e... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »

Bierbouillabaise

2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »

Lugano Visrisotto

-200 g gepelde roze garnaaltjes -2 uien -1/2 l visbouillon -1 laurierblad -6 geplette peperkorrels -600 g visfilets (kabeljauw of tong) -1 teentje knoflook -zout -2 paprika's uit pot of blik -50 g boter -2 eetlepels olie -250 g rijst -1/8 l droge wit... bekijk recept »

Aspergesoep met tongreepjes

1 aardappel1 ajuin1 prei2 liter kippenbouillon of visbouillon2 botten witte asperges4 eetlepels geklopte room2 schijfjes Gandaham8 tongfilets2 eetlepels gehakte bieslookbakken en bradenbieslook2 groene asperges- Stoof de aardappel, prei en ajuin aan ... bekijk recept »

Rundtong met asperges

1 rundtong 4 dl bouillon van rundtong 2 bundels witte asperges boter peper en zoutSchil de asperges en snijd ze in grove stukken. Overgiet ze met bouillon, opdat ze onder zouden staan en breng aan de kook. Ze zullen gaar zijn na ongeveer 7 minuten. ... bekijk recept »

Pagina 16 van 27