Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Bot met Mierikswortel

750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »

Spaghetti Met Gehaktballetjes

400gr.rundergehakt1 snee witbrood1 kopje melk1 kleine eidooierpeper1 theelepel oreganozout,nootmuskaat60 gr.boter of margarine250 gram spaghetti100 gr. gerookte ossetong,(als je dit niet lust kun je ook alleen gehaktballetjes maken en de ossetong weg... bekijk recept »

Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème

8 panklare sliptongen 3 eetlepels (olijf)olie zout en versgemalen peper saus: 1 avocado 2 eetlepels citroensap 125 ml crème fraîche 3 eetlepels mayonaise ½ dl droge sherry of witte wijn 1 theelepel kerriepoeder 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of di... bekijk recept »

Zeeuwse vispakketjes

1 grote gefileerde tong 150 gram gekookte mosselen 150 gram gepelde garnalen 1 prei 1 teentje knoflook 3 eetlepels slaolie 150 gram geraspte worteltjes 3 eetlepels citroensap 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm zout en peperSnijd de prei in zeer smalle... bekijk recept »

Garnalenkoekjes Met Tomaten-PreiSalsa

225 g gekookte garnalen 175 g witte visfilet (kabeljauwwijting of tong) 4 el olijfolie 3 el fijngesneden korianderwat toefjes voor de garnering 1 ei 1 el bloem 1 el sesamolie of zonnebloemolie 1 dl slagroom 1 tl geraspte gemberwortel 1 rode p... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Zalm

-1kleine zalm van ongeveer 600 tot 800 gram gewicht. -Voor de bouillion. -1wortel. -1prei. -1ui. -tijm. -laurier. -Dompel dan de zalm onder in de kokende bouillion gedurende 20 tot 50 seconden. -Draai het vuur uit. -Zet de ketel van het vuur af. -Laa... bekijk recept »

Schwarzwalder Kirschtorte

170gr bloem-2theelepels bakpoeder- 100gr maizena-100gr boter-6eieren-4eetl.lauwwater- 200gr suiker-60gr cacao.,voor de vulling, 3/8L kersensap-20gr aardappelmeel-7 1/2 dl morellen[pot of blik]of 750gr verse kersen, 1/2L room-3eetl. suiker-2,5cl kirsc... bekijk recept »

Gestoomde Vis In Sojasaus Met Asperges

16 mooie witte asperges4 stukken verse visfilet (bv tong)zoutwitte peperstukje gemberwortel van 3 cm.3 tl lichte sojasaus2 tl aardappelmeel3 tl soja- of ararchide olie1 tl droge sherry4 druppels sesamolie8 plakjes geschilde gemberwortel. voor de saus... bekijk recept »

Sashimi Nieuwe Stijl

- 500 gram zeer verse witvis (tong)- 1theelepel geraspte knoflook- twee theelepels dunne verse gemberstaafjes - twee theelepels geroosterd wit sesamzaad- bieslooksnippers- 3 eetlepels + 1 theelepel sap van yuzovrucht- 3 eetlepels + 1 theelepel sojasa... bekijk recept »

Pannekoekjes Uit Peking.

4eendenborsten van ongeveer 150gram het stuk,1komkommer,6lente-uitjes,2dl hoi sinsaus(verkrijgbaar in de meeste grootwarenhuizen),6blaadjes voorgeweekte gelatine,2pakjes pannekoekjes voor peking eend of een klein formaat tortilla's. Voor de marinade1... bekijk recept »

Pagina 18 van 27