Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Sliptong met komkommersaus

4 sliptongen (alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet) 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml creme fraiche 1 1/2 eetlepel dille, fijngehaktSchil de komkomme... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

Voor 4 personen: 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1/2 fijngehakte dilleSchil de komk... bekijk recept »

Spaghetti met halfgedroogde tomaten

- 500g artisanale spaghetti - 4 teentjes look - verse basilicum - excellente extra zuivere olijfolie - 200g of gedroogde of half gedroogde tomaten - vers gemalen peper - vers geraspte parmesan of grana kaasLaat water koken in een grote pot; voeg zout... bekijk recept »

Tongrolletjes met zalm en spinazie

Voor 4 personen: 8 hondstongrolletjes (diepvries) 8 sneden gerookte zalm 1 kop bladspinazie (diepvries) 8 eetl. boter 1 dl room peper en zoutLeg voor elke papillot 2 vellen aluminiumfolie over elkaar en smeer de folie rijkelijk in met boter. L... bekijk recept »

Tongschar met grijze garnalen, limoensabayon en ge

Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. Alle bereidingen van tong zijn mogelijk voor tongschar. voor 4 personen : 8 tongscharfilets 100 g grijze garnalen 2 ... bekijk recept »

Vis in Broodkruimels

8 filets schol of tong 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eenlepel gehakte bieslook 2 eieren, 1 eetlepel olie geraspte schil van een kleine citroen 4 eentlepels broodkruimels 1 eetlepel broodkruimels peper en zoutKluts de eieren en een ondiepe schaal. D... bekijk recept »

Zeetong met garnalen

Voor 4 personen: 4 gekuiste zeetongen van +- 250 gr elk 3 dcl visbouillon kluitje boter 3 dcl keukenroom een soeplepel Noilly Prat een koffielepel citroensap 4 soeplepels gestoofde bladspinazie 200 gr verse (hand)gepelde garnalen een eierdooier opgek... bekijk recept »

Visrolletjes in mascarponesaus

Voor 4 personen: 8 tong- of scharfilets 8 dunne plakjes verse zalm 1 dl lichte room 75 g mascarpone verse dragon peper, zout houten prikkers 20 g vetstof 1 citroen 1 stokbroodVerwarm de oven voor op 200 °C Kruid de visfilets met peper en zout. Leg de... bekijk recept »

Visshaslik

750 gram visfilets, zoals kabeljauw, tarbot, tong, snoekbaars, in blokjes 1 groene paprika 8 kleine tomaten of 2 tomaten, in vieren 8 kleine uien, of 8 stukjes ui 8 champignons [color=blue:9eb7e46a54]**voor de marinade:[/color:9eb7e46a54]4 eetlepels ... bekijk recept »

Hollandse Zeetong

4 tongen van 250 gram tijmpoeder laurierpoeder gedroogde dragon 50 gram boter 2 citroenen peterselie 4 dl hollandaise saus zout, peper- Maak de hollandaise saus en houd deze warm. Was wat peterselie en hak ze fijn. Zorg dat het donkere vel van de ton... bekijk recept »

Pagina 17 van 27