Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Zeeuwse Vispakketjes

Barbecuegerecht voor 4 personen bereidingstijd: meer dan 35 minuten 195 kcal / 818 kj p.p. 1 Grote gefileerde tong 150 g gekookte mosselen 150 g gepelde garnalen 1 prei 1 teentje knoflook 3 eetlepels slaolie 150 g geraspte worteitjes zoutpeper 3 eetl... bekijk recept »

Spaghettini Met Zeevruchten

1/2 dl olijfolie2 teentjes knoflook fijngesneden2 peperochini (gedroogde pepertjes) verkruimeld4 ansjovisjes fijngesneden8 kerstrotomaatjes in blokjes1 kg vongole (tapijtschelpen) en/of mosselen400 g visfilets bijv. tongdoradezeeduivelzeebaars4 lango... bekijk recept »

Terrine Met Zalm, Asperges En Rode Paprika

500 g visgraten (van tong of griet) 1 takje tijm 1 blaadje laurier 10-12 blaadjes witte gelatine zoutwitte peper 6 el fijngesneden dille ca. 500 g witte aspergesgeschild ca. 500 g verse zalmfiletin plakken 4-5 geroosterdeontvelde rode paprika... bekijk recept »

Gevulde Visrolletjes

4 tong- of tongscharfilets - 4 norivellen (gedroogd zeewier-natuurvoedings- of Japanse winkel) - 100 gram verse zalm - zout - peper - (toefjes zeekraal). Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk slaan. norivellen op fil... bekijk recept »

Tete De Veau

1 kalfstong1 kilo kalfpouleteventueel een kalfsschenkel. 1 winterwortel takje tijm snufje foelielaurierblaadje1-2 peperkorrels2-3 kruidnagels beetje azijn 5 eieren hardgekooktaugurkjestomatenpuree. Snijd het vlees in stukken en kook het samen met de ... bekijk recept »

Gepeperde zeeduivel met rode wijnsaus

300 gr zeeduivelfilet, in 4 moten 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels 4 dunne plakken bakbacon 1 eetlepel boter 2 sjalotten, heel fijngehakt 50 gr wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes 200 gr visgraten (bijv. tong Peterseliestelen, ... bekijk recept »

visbouillon

1½ kg graten en afval van tong, wijting of griet 2 uien, in ringen 40 g champignons, fijngehakt 1½ l water ½ fles goede droge witte wijn een paar druppels citroensap enkele takjes peterselie zout 5 zwarte peperkorrelsDoe de graten en het visafval, de... bekijk recept »

agnes sorel soep

1 l kippenbouillon 3 l water 1 soepkip 1 ui 5 takjes witte selder 2 wortelen 2 preistaven peperbolletjes tijm laurier 30 gr solo bakken en braden 30 gr bloem 6 fijngesneden champignons 2 fijngesneden sneden kippenvlees 2 fijngesneden sneden g... bekijk recept »

Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)

4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong) 2 takjes citroengras 150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden 2 koffielepels suiker 4.5 eetlepels limoensap 4 takjes koriander zeer fijn gesneden 4 teentjes look (gepeld en fijngesneden) 6 kle... bekijk recept »

Fijne tongrolletjes

8 tongfilets 3 sneden beenham in reepjes sap van 1 citroen boter 4 fijngehakte sjalotten 250 g champignons in plakjes 25 cl visbouillon 2 dl room 1 mespunt saffraan 2 el maïzena 1 el Noilly Prat 2 koppen rijst fijngesnipperde bieslook peper zou... bekijk recept »

Pagina 20 van 27