Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Vissoep

750 gr. verschillende soorten vis (makreelschelviskabeljauwtongheilbotzeebaarszeepaling)4 tomaten2 uien2 spaanse pepers1/8 knolselderij1 wortel1 prei4 teentjes knoflook1 kop olijfolie2 afgestr. tl zout1 klein blikje kreeftestaartjes1 klein blik of 10... bekijk recept »

Carpaccio van gekookte rundtong met rode biet en h

1 gekookte rundtong 1 stel kalfhersens 1,5 l court bouillon 1 eetlepel bouillon van de rundtong 2 gare rode bietjes 4 augurkjes 1 eetlepel kappertjes ? bundeltje bladpeterselie 2 uien 4 eetlepels mayonaise een paar druppels citroensap peper en zoutZe... bekijk recept »

Caldo De Mariscos

500 gr. Ongekookte gamba's, verse of diepvries500 gr. Visgraten van wit platvis (tong, schol,tongschar)2 eetl. Boter2 Lente uitjes1 teentje Knoflook1 blaadje Laurier1 theel. Paprikapoeder1 eetl. Peterselie fijngehaktBroodcroutons naar wens200 gr. Wit... bekijk recept »

Orata con squame

Voor 2 personen:2 Dorade Royal1 courgette1 ltr. visbouillon (zie beschrijving)1 bos blad-peterselie1 dl. room400 gr. kruimige aardappelennootmuskaatpeultjes en doperwtenolijfolie**visbouillon** - De visbouillon maken van 1 kg. graten en koppen van ni... bekijk recept »

Gestoofde visfilet met garnalensaus

Nodig: 500 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis, vers of uit de diepvries 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen o... bekijk recept »

Gestoofde visfilet met garnalensaus

400 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen 1 in dunne schijven gesneden citro... bekijk recept »

Gevulde visrolletjes

Voor 8 rolletjes 1 el olie 1 tl citroensap 250 gr visfilet naar keuze, bijv. kabeljauw, tong of schol 2 el boter 25 gr bloem 1 klein blikje garnalen 1 klein blikje tonijn (85 gr) op water peper en zout iets boterSnij de filets in 8 dunne lapjes van 3... bekijk recept »

Gevulde visrolletjes

Voor 4 personen: 4 platvis filets (schol of tong) 150 gram garnalen 3 sjalotten 2 eetleepels paneermeel Gember Voor de saus heeft u het volgende nodig: 1 ui 1 eetlepel bloem 1 theelepel milde kerriepoedr 25 centiliter kippenbouillon 1 deciliter room,... bekijk recept »

Zoetekoek uit de Noordzee

Voor 4 personen: 4 Noordzeetongen van 250 g in filets 1/4 knolselderij 1 wortel 1 peer (Doyenné de Comice) 4 aardappelen 2 eetlepels appelmoes 4 takjes peterselie 2 dl visfumet 30 g boter peper en zoutDe knolselderij en de wortel wassen, schoonmaken ... bekijk recept »

Visrolletjes in romige kruidensaus

1 eetlepel gehakte selderie 1 eetlepel gehakte peterselie 30 g boter 30 g bloem 300 g kortkokende zilvervliesrijst 500 g tong- of scholfilets (diepvries) 3 eetlepels citroensap 250 g kleine champignons 1 dl witte wijn 1/2 liter visbouillon 3 eetlepel... bekijk recept »

Pagina 22 van 27