135 recepten met wijting
4 eetlepels olijfolie 2 grotein dunne plakken gesneden uien 1 teentje knoflook uit de knijper 10-20 ontpitte groene olijven 1 eetlepel kappertjes 400 g gepelde tomaten 400 g kabeljauwwijting of makreel (of zalm!) in moten peperzoutaroma 600-700 g in ... bekijk recept »
4 vleestomaten 2 eetlepel(s) olijfolie 2 kroppen kropsla 300 gm verse doperwten 100 gm lente-uitjes 800 gm filets van witte vis (wijting, sch; elvis, koolvis...) 2 eetlepel(s) bloem 100 gm boter 100 gm reepjes gerookt spek 100 ml tomatencoulis 1 vers... bekijk recept »
350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of; roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket conimex ketjap manis 0,5 zak (250 g) conimex mie (nestjes) conimex sambal oelek conimex wok olie Bereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap... bekijk recept »
300 gm wijtingfilet 1 pakje kant-en-klare gekruide tomat; ensaus (375 ml) 100 ml droge witte wijn 100 ml halfvolle koffiemelk (of alproroom; ) 2 sjalotjes 25 gm dieetmargarine 25 gm bloem 300 ml halfvolle melk (of alpro melk) 2 teentjes knoflook gepe... bekijk recept »
800 g wijting0.5 ui2 teentjes knoflook0.5 preiwit400 g vastkokende aardappelen2 eiwitten40 g panko (of broodkruim)4 kl maïszetmeel5 el sesamzadenolijfoliepeperzout8 el mayonaise (voor de tartaarsaus)1 sjalot (tartaarsaus)2 lente-uien (tartaarsaus)150... bekijk recept »
500 g visfilets (bv wijting of pladijs)100 g gemengde sla1 citroen (in partjes)1 kl olijfoliepeperzout100 ml mayonaise (light)100 ml magere yoghurt1 sjalot4 augurken1 el kappertjes1 ei (hardgekookt)1 el gehakt peterselie1 kl dragon (gehakt)800 g aard... bekijk recept »
4 stukken ciabatta8 wijtingfilets1 bosje waterkers150 g bloem2 eierenpaneermeel1 citroenfrituurolie3 eieren (hardgekookt, voor de saus)1 eidooier (voor de saus)2 el dijonmosterd (voor de saus)1 el witte wijnazijn (voor de saus)400 ml slaolie (voor de... bekijk recept »
600 g visfilet (kabeljauw, wijting, pladijs,...)2 wortelen2 eieren1 eidooier100 g paneermeel2 el gehakt bieslookpeperzout1. 2. Verwijder zorgvuldig vel en graten van de visfilets, snij ze in stukjes. 3. 4. Schraap de wortelen, snij... bekijk recept »
1200 g visfilet (witte vis; kabeljauw, zalm, wijting, schol)500 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn1 prei2 stengels bleekselder4 wortelen2 el selder (gehakt)4 plakjes citroen2 el peterselie (gehakt)tijmzoutpeperscheut roombloem (voor 'beurre manié... bekijk recept »
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »