Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Nasi lemak met wijting

100 g langkorrelige rijst 1 dl kokosmelk 0.5 dl water 2 pandanbladeren (optioneel dit geurig zwaardvormige blad afkomstig van de pandanplant wordt wegens geur en/of kleur in gerechten gebruikt. in oosterse speciaalzaken verkrijgbaar) 1 snuifje zout ... bekijk recept »

wijting uit de oven

4 wijtings 1 grote citroen 1 grote ajuin 1 busseltje peterselie 1 grof zeezout 1 zwarte peper 200 ml room 30 gr boter 50 ml olijfolie 1. snij de ui in schijven en stoof even glazig in boter. neem een vuurvaste schotel en verwarm de oven voor op 1... bekijk recept »

Wijting op zijn provencaals

4 wijtingen 500 gr tomaten 2 sjalotjes of ajuinen 1/4 bussel peterselie 4 dl droge witte wijn 1 visbouillonblokje 1/2 citroen maisbloem om te binden room1. *Pel en hak de uien fijn.2. *Pel de tomaten en snij in blokjes.3. *Meng ze met de uien en ... bekijk recept »

Wijting 'Florentine' met mosterdsaus

1 kg aardappelen (loskokend) scheutje melk klontje boter 1 ei peper en zout 400 g wijting (filet, zonder vel) 500 g verse spinazie 1 teentje look 30 g boter 30 g bloem 5 dl melk 2 el scherpe mosterd 1/2 citroen 75 g gemalen kaas 1. De puree:... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »

Cotriade

1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... ) 1 l visfumet 400 g aardappelen 2 middelgrote uien 1 glaasje cider (facultatief) 50 g boter 1 royale eetlepel room 4 dikke sneden stokbrood 1/2 bosje gehakte pete... bekijk recept »

Rijstsalade met vis

Voor 4 personen: 250 gram Basmatirijst ½ blokje kippenbouillon 3 wijtingfilets 5 dl visfumet 2 appelen (Granny Smith) kern van 1 bleekselderij 4 tomaten ½ citroen 2 sjalotten 2 eetlepels sherryazijn 3 eetlepels olijfolie 1 koffielepel roze peperbesse... bekijk recept »

Vissoep, Provençaalse-

750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »

Vispapillot met verse kaas

4 moten visfilets (witte, bv. wijting)3 courgettes4 takjes kervel4 wortelen2 citroenen8 el verse kaas (type Philadelphia)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 210° C. Spoel de courgettes en schraap de wortelen. Snij de groen... bekijk recept »

Vissoep

0,200 kg wijting 0,200 kg staartvis 0,500 kg mosselen 0,100 kg grijze garnalen 0,200 kg uien 0,100 kg selder 0,200 kg wit van prei 1 bouquet garni peterseliestengels, tijm, laurier 1 tl marjolein 3 liter visfumet & mosselvocht 1 soeplepel solo ... bekijk recept »

Pagina 4 van 14