Recepten met zeebaars

143 recepten met zeebaars

Zeebaars

Zeebaars Lengte ± 65 cm. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

Zeebaars met ovenaardappeltjes

Voor 2 personen: 1 verse zeebaars 6 bloemige aardappelen 2 takjes rozemarijn salieblaadjes 2 knoflookteentjes zwarte peperbollen olijfolie grof zeezout citroenMarinade: Doe twee eetlepels olijfolie in de kom waarin u de aardappelen gaat marineren. Ma... bekijk recept »

Zeebaars met venkel in sherrysaus

Voor 4 personen: 2 grote gefileerde zeebaarzen (je kan ook victoriabaars gebruiken) 2 kleine venkelknollen 3 sjalotjes 50 cl visfumet 10 cl witte wijn 5 cl droge witte sherry 20 cl room 150gr boter tagliatelle nootmuskaat peper en zeezoutHak de venke... bekijk recept »

Zeebaars in een honing-limoensausje

Voor 4 personen: 4 zeebaarsfilets 20 sluimerwten 6 pijpajuinen (lente-uitjes) spinazie ¼ venkel Bakken & Braden sap van 2 limoenen 2 eetlepels honing rozemarijn of tijm olijfolieSnijd de lenteuitjes, de sluimerwten en de venkel en stoof alles kro... bekijk recept »

Zeebaars in paprikasaus

600 gram gefileerde zeebaars, 4 gelijke stukken - zout - witte peper uit de molen - ca. 2 eetl. bloem, gezeefd - 2.5 eetl. olijfolie (traditioneel) - 1 kleine ui of sjalot, gesnipperd - 1 grote rode paprika, vruchtvlees grof gesnipperd - 1 grote tom... bekijk recept »

Zeebaars met gefrituurde groentereepjes en broccol

- 4 zeebaarsfilets (diepvries, ) - 1 dikke wortel - 1 preiwit - 1 rode ui - 1/2 stronkje broccoli - 1 sjalot - 0,5 dl Noilly Prat - 1/2 tuinkruidenbouillonblokje - 0,5 dl lichte room - 1 dl olijfolie - 2 eetl. boter - 1/4 potje bieslook - 1 koffiel. ... bekijk recept »

Zeebaars Met Kaas-Uikorstje

4 moten zeebaars of kabeljauw van elk 200 gr. ca. 1 eetl. citroensap. zout. peper. 2 eetl. olijfolie2 uien2 knoflooktenen2 thl. provencaalse kruiden25 gr. boter50 gr. witbroodkruim. 30 gr. geraspte oude kaas. enkele partjes citroen van 1 citroen. Bes... bekijk recept »

Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

4 zeebaarsfilets van 150 gram 2 sjalotjes, fijn gesnipperd 1 eetlepel verse bieslook, gehakt 1 eetlepel verse dille, gehakt 2 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels chilisaus 1 eetlepel sesamzaad 1 eetlepel paneermeelVerwarm de oven... bekijk recept »

Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade

4 zeebaarsfilets met huid van 150 g 1 eetlepel chiliolie sap van 1 citroen zwarte peper, versgemalen voor de marmelade: 4 rode uien, in stukjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing mespunt kaneelpoeder 1 eetlepel verse pete... bekijk recept »

Zeebaars In Zoutkorst

1 zeebaars van ca. 800 gram (alternatieven: brasemforelsnoek) De vis moet schoongemaakt zijn en de kieuwen en schubben moeten verwijderd zijn. 3 takjes tijm Zoutkorst: 6 eiwitten 500 gram zout Kruidenpannenkoekjes: 75 g bloem 1,5 dl melk 2 e... bekijk recept »

Zeebaars Met Gekaramelliseerde Witlof En Een Bietenemulsie

4 schoongemaakte zeebaarsfilets met huid van elk 160 gram 4 mooie stukjes witlof 1 sinaasappel 3 gekookte bietjes1 rauw bietje 20 cl (halfvolle) room 50 gram boter bloem olijfolie peper en zout 4 glaasjes. In een braadpan de boter en het geperste si... bekijk recept »

Pagina 3 van 15