Recepten met zeebaars

143 recepten met zeebaars

Zeebaars

Zeebaars Lengte ± 65 cm. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

zeebaars met een korst van parmezaanse kaas en met tijm geroosterde groenten

100 g versgeraspte parmezaanse kaas 25 g vers wittebroodkruim schil van een ½ citroen 4 zeebaarsfilet van ± 175 g per stuk, met vel 2 eieren, losgeklopt 8 el olijfolie 25 g boter zout en peper naar smaak voor de groenten: 250 g courgette, in plakjes ... bekijk recept »

Zeebaars met spinaziesausje

4 zeebaarsfilets300 g zeekraal300 g kokkels2 sjalotten3 stuks steranijs1 takje tijm250 g spinazie2 laurierblaadjes250 ml gevogeltebouillon0.5 knolselder4 aardappelen (zachtkokende)scheutje karnemelk1 onbehandelde citroen (rasp en sap)boterpeperzout1.... bekijk recept »

Risotto met zeebaars

300 g risottorijst (arborio)4 zeebaarsfilets (met vel)8 groene asperges200 g peultjes50 g erwten1 sjalot1 glas droge, witte wijn1 l gevogeltebouillon (warme)100 g geraspte parmezaan4 takjes kervelolijfolieboterpepergrof zeezout1. Pel en snipper de sj... bekijk recept »

Zeebaars met groentesalsa

4 zeebaarsfilet1 chorizoworst (200g)25 g chorizo (voor de chorizochips)2 uien2 wortelen1 courgette2 teentjes knoflook200 ml visbouillon200 ml witte wijn200 ml olijfolierozemarijnpepergrof zeezout1. Snij de chorizoworst in plakjes en de overige 25 gra... bekijk recept »

Hapje van zeebaars met salie

1 zeebaarsfilet1 plakje gedroogde ham1 tomaat (gepeld en ontpit)1 eidooier150 g bloem170 g koud water (voor het tempurabeslag)scheutje balsamicoazijn2 el olijfolie0.5 teen knoflooksaliepeperfleur de selzeezout1. Pel en ontpit de tomaat. Pers de knofl... bekijk recept »

Tartaar van zeebaars met venkelsalde

600 g zeebaarsfilet1 venkelknol1 rode ui1 limoen1 citroen (onbehandeld)1 el citroentijm (gehakt)1 el bieslook (gehakt)1 el bladpeterselie (gehakt)8 zongedroogde tomaten2 el pijnboompitten (geroosterd)kappertjesolijfoliepeperzout1. Snij de zeebaars in... bekijk recept »

Zeebaars met kappertjes en zongedroogde tomaten

4 zeebaarsfilets2 el kappertjes2 el tomaten (zongedroogde)1 el bladpeterselie (gehakt)4 aardappelen (grote)1 rode ui100 g rucola2 el olijvenolijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen gaar in de schil. 2. Snij de ... bekijk recept »

Papillote met zeebaars

4 zeebaarsfilets (zonder vel)200 g tuinbonen4 preiwitten (jonge)peterselie (handvol)dille (handsvol)munt (handvol)1 el gehakt peterseliepeperzout1 tl venkelzaad (gemalen)4 aardappelen (grote)komkommer (1/2)2 tenen knoflook250 g Griekse yoghurt2 el ol... bekijk recept »

Zeebaars met puree van zoete aardappelen

4 zeebaarsfilets (met vel)600 g zoete aardappelen1 sjalot2 takjes bladpeterselie2 takjes tijm2 takjes dillecitroensap150 ml witte wijn200 ml room150 ml visfond1 kl bloemboterzonnebloemolienootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in... bekijk recept »

Papillot van zeebaars met saffraanaioli

4 zeebaarsfilets1 courgette1 venkel2 artisjokken (kleine paarse)1 courgettebloem (optioneel)handvol olijven (ontpit, paarsbruin)4 el aioli (kant-en-klaar)saffraandraadjes (enkele)4 sneden bruin brood (dikke)olijfoliepeperzout1. Spoel alle groenten. S... bekijk recept »

Pagina 5 van 15