209 recepten met zeewolf
4 sjalotten (fijngehakt)1 dl droge, witte wijn2 dl visfond3 dl room1 el verse gember (geraspt)80 g roomboter1. Hak de sjalotten fijn, rasp de gember. 2. Fruit de sjalotten in een beetje boter. Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat voor de hel... bekijk recept »
450 g blokjes witte vis (kabeljauw, roodbaars, zeewolf, ...) 1 rode ui, gesnipperd enkele muntblaadjes voor de afwerking het sap van 2 limoenen 8 kleine vastkokende aardappelen olijfolie zout, zwarte peper1. Meng de vis, de ui en de munt. Kruid me... bekijk recept »
voor 4 personen • 400 g visfilet in blokjes • 200 g Noordzeegarnalen • 2 liter visfumet • 2 glaasjes vissaus • 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de vissaus • 150 g boter • 150 g bloem • 1 l visfumet • 1 l room • 1 dl witte wijn • Peper en zout• De vis... bekijk recept »
4 sjalotten 1 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 3 dl room zout 1 eetlepel gember (geraspt) 80 g boter (roomboter)De gehakte sjalotten fruiten in een beetje boter. De witte wijn en de visfumet toevoegen en voor de helft laten inkoken. De room toevoege... bekijk recept »
voor 4 personen: 200g boter 1 witte selder 3 uien 6 grote aardappelen 1 teentje look gehakte peterselie 1kg tomaten 4 stukken zeepaling of zeewolf 400g filet van kabeljauw 4 filets van Schotse schol of pladijs 2kg mosselen 1/2 l witte wijn (droog) tw... bekijk recept »
Voor 4 personen: 120 ml visbouillon 100 ml witte wijn (droge) 100 ml room 20 g bloem 15 g vetstof ketchup peper, zout,cayennepeper 1 kleine ui (gesnipperd) 8 champignons (in julienne) 4 stukjes witte visfilet (zeewolf, zeeduivel, leng, gestoomd) 8 mo... bekijk recept »
800 g vismoten (zeewolf, kabeljauw, zalm) 25 cl kokosmelk 1 limoen kerriepoeder 1 courgette 2 tomaten zout- Verwijder het vel en de graat uit de moten, snijd ze in grove stukken. - Snijd de courgette en de ontpitte tomaten in blokjes. Was de l... bekijk recept »
1 kg zeewolffilet 150 gram grijze gepelde garnalen 1 glas witte tafel wijn 2 dl room1. voorbereiding;2. snij de zeewolffilet in blokjes van ongeveer 3X3cm3. hak een beetje peterselie fijn.4. de bereiding5. bak de zeewolf ongeveer 2 min an de solo vl... bekijk recept »
750 gram scholfilet, zalmfilet, zeewolf, zeebaars 4 eetlepels olijfolie 2 grote uien 2 deciliter droge witte wijn 200 gram tomatenblokjes zout en peper naar smaak 1 eetlepel tijm 1/2 theelepel cayennepeper 3 eetlepels platte selder 1 eetlepel... bekijk recept »
1 grote uifijngesneden 3 el olijfolie 1 preiin dunne ringen 2 teentjes knoflookgeperst 2 tomatenontveldin blokjes dun afgesneden schil van 1/2 sinaasappel 1/2 venkelknolin reepjes 1 dl droge witte wijn 10 draadjes saffraan 1 blaadje laurier 2 takjes ... bekijk recept »