Recepten met biefstuk

1000 recepten met biefstuk

Biefstuk

Biefstuk Bijna iedereen loopt het water in de mond, bij het opstijgen van de heerlijke geur van gebakken biefstuk, in de keuken of op de barbecue. Er zijn verschillende stukken vlees: biefstuk, entrecôte, ossehaas, rib-eye, tournedos, t-bone steak, filet mignon (kleine haasbiefstukjes uit het dunne deel van ossehaas) en chateaubriand.

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

4 biefstukken van ca. 125 g per stukzoutversgemalen peper3 eetl. vloeibaar bakproduct200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, in plakjesvoor de ansjovisboter:100 g zachte boter1 teentje knoflook, geperst3 ansjovisfilets, fijngesneden1 eetl. gehak... bekijk recept »

Biefstuk met paprika-tijmsaus

3 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd2 rode paprika's, zonder zaadjes, in stukjes200 ml kookroom of demi crème fraîche (Melkan)1 theel. gehakte verse tijm of 1/2 theel. gedroogdzoutversgemalen peper25 g boter4 biefstukken van ca. 125... bekijk recept »

Biefstuk op een bedje van groenten

4 biefstukjes (runder-, herten- of struisvogel-)olijfoliezoutversgemalen zwarte peper100 g peultjes, afgehaald150 g sperziebonen of haricots verts, afgehaald150 g (dunne) groene asperges, in stukjes van ca. 6 cmaluminiumfolie1. Laat de biefstukken 30... bekijk recept »

Biefstuk Stroganoff

2 biefstukken van ca. 150 gzoutversgemalen peper2 eetl. arachideolie of zonnebloem olie2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst1 eetl. tomatenpuree100 g champignons, in plakjes1 theel. mosterd2 augurken, gesnipperd1 eetl. ka... bekijk recept »

Wokmie met biefstuk, gember en oestersaus

1. Bereid 250 gram wokmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit 1 cm verse gember, geschild en geraspt, en 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 minuut op een lage stand. Dep 250 gram biefstuk, in dunne re... bekijk recept »

Biefstuk met mosterd-sjalottensaus

4 biefstukken (van ca. 125 gr per stuk)4 eetl. olijf- of arachideolie75 gr boter250 gr sjalotjes, gepeld, in kwarten of ringen1 eetl. mosterd50 ml rode portkeukenpapieraluminiumfolie1. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie... bekijk recept »

Basisrecept biefstuk

4 biefstukken (van ca. 12 g per stuk en ca. 2.5 cm dik)100 gr boter of vloeibaar bakproductkeukenpapieraluminiumfolie1. Leg alle ingrediënten klaar. Neem de biefstukken minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat ze afgedekt op kamertemp... bekijk recept »

Biefstuk met mosterd en kruiden

2 biefstukken (à ca. 125 g)100 milliliter olijfolie6 ansjovisfilets2 teentjes knoflook, gepeld2 eetlepels gehakte (platte) peterselie1 bosje lente-/bosui500 gram kruimige aardappels, geschild1 kleine komkommer3 eetlepels wittewijnazijn of ... bekijk recept »

Biefstuk met blauwe kaas en sjalotten-portsaus

4 biefstukken75 gram parmaham3 eetlepels arachideolie25 gram boter of vloeibaar bakproduct250 gram sjalotten, gepeld en gehalveerd100 milliliter port100 milliliter vleesbouillon of -fond2 eetlepels bosvruchtenjam1 eetlepel gehakte verse rozemarijn100... bekijk recept »

Bistecca ai ferri con gorgonzola (gegrilde biefstuk met gorgonzola)

4 dikke biefstukken of entrecotes2 eetlepels olijfolie1 eetlepel gedroogde basilicum25 gram pijnboompitten100 gram gorgonzola (dolce)15 gram rucola1. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Dep de biefstukken droog en bestr... bekijk recept »

Pagina 59 van 100