1000 recepten met biefstuk
150 g oudbakken brood 400 ml halfvolle melk 4 kleine courgettes 2 paprika's 200 g américain natuur/gehakte biefstuk 2 knoflookteentjes peterselie zout, peper Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. (stand 6)Snijd het brood in stukjes. Doe het in e... bekijk recept »
500 gram biefstuk 1 Ui 2 theelepels gemberpoeder 1 theelepel sambal manis 2 theelepels javaanse suiker 6 eetlepels ketjap manis 2 tenen knoflook uit de knijper Snijd het vlees in dunne plakjes. Snipper de ui en fruit ui, knoflook en gemberwort... bekijk recept »
100 gram mager rundergehakt of biefstuk tartaar 1 eetlepel kappertjes Zout Versgemalen peper Boter en/of olie om te bakken 50 gram blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola) 2 eetlepels crème fraiche Doe het gehakt met de afgespoelde en uitg... bekijk recept »
40 g bakboter30 g tarwebloem1.5 dl volle melk1 dl kippenfondpeperzout250 g champignons2 el citroensap1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes. 2. Maak een roux van de boter en de bloem. 3. Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) ... bekijk recept »
150 g entrecote (in reepjes van 1 cm dik)1 el honing2 el sesamzaad1 el olijfoliepeperzout1 stronkje witloof (in grove stukken)takje kervel1 el balsamicoazijn1. Leg de biefstuk in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. ... bekijk recept »
600 g aardappelen600 g wortelen250 ml room250 ml melkgeraspt kaas2 el mosterd3 el peterselie (gehakt)1 teentje knoflook (doormidden gesneden)boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snij ... bekijk recept »
4 el cognac1 dl room1 dl bruine fond2 el peperbollen (groen)20 g roomboter1. Om deze saus te bereiden, bak eerst het vlees en flambeer met cognac. Doof de vlammen met een deksel. Neem het vlees uit de pan en hou warm. 2. Voeg de room en de ingekookte... bekijk recept »
1 dl droge, witte wijn2 tl ansjovis (puree)2 dl bruine fond (ingekookt)32 zwarte olijven40 g roomboterpeperzout1. Niçoisesaus past uitstekend bij biefstuk of varkensvlees. Om deze saus te bereiden, eerst het vlees bakken, uit de pan nemen en w... bekijk recept »
1 winterwortel1 ui4 takjes selderie2 el olijfolie400g risotto rijst300 ml droge witte wijn1 l rundvleesbouillon250 g paddestoelenzoutpeper2 el boter400 g struisvogel biefstuk Verhit olijfolie in een pan en fruit de wortel en de ui. Voeg de rijst toe ... bekijk recept »
150 g biefstuk 1 teentje knoflook 1 eetlepel citroensap 0.25 cl wijnazijn (wit) 1 cl olijfolie (extra vierge) 1 stengel bleekselderij 30 g Parmezaanse kaas peper zoutHet vlees in aluminiumfolie wikkelen en in het diepvriesvak leggen tot het ... bekijk recept »