209 recepten met fricandeau
500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) 5 eetlepels ketjap manis halve prei in smalle repen gesneden 1 zeer fijn gesnipperde ui 3 teentjes geperste knoflook 1 eetlepel djahe 1 theelepel ketoembar 1 theelepel djinten 1 theelepel... bekijk recept »
2 sneetjes brood 1 plak kaas 1 plak ham 1 mosterd 1 ei 3 sprieten bieslook Serveer eens in reepjes gesneden kaas en stengels bleekselderij met een dipsaus van crème fraîche met daarin geknipt bieslook, op smaak gebracht met peper, zout en een scheutj... bekijk recept »
500 gm varkensfricandeau ----Vleeskruiden:---- 2 theelepel(s) gemberpoeder 1 theelepel(s) uienpoeder 1 theelepel(s) knoflookpoeder 3 eetlepel(s) ketjap manis 1 pinch ve-tsin 1 theelepel(s) citroensap 1 zout, peper ----Voor de saus:---- 1 small witt... bekijk recept »
1 zakje sinaasappelthee (4 gram) 250 gr tutti frutti 1 gevulde kalfsborst of 1 kalfsfricandeau van 1 kg Zout Peper 50 gr boter 1 ui 1 tl chilipoeder 1 tl majoraan 1 tl bouillonpoeder 1 tl aardappelmeel 2 dl fruitige witte wijn Breng 1/2 liter water ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 eetl. olijfolie (Mediterrane) 1 ui, gesnipperd 2 stengels bleekselderij, in stukjes 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst 600 g (kalfs)fricandeau 150 ml witte por... bekijk recept »
zout 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel kerriepoeder (mild) 1 eetlepel slaolie 2 eetlepels munt (fijngehakt) 300 g varkenshaas (of fricandeau) 4 eetlepels mayonaise 4 eetlepels zure room 4 schijven ananas (vers of blik... bekijk recept »
2 kleine courgettes, in dunne plakken150 gram cherry-/kerstomaatjes3 eetlepels olijfolie2 eetlepels pesto12 plakjes gerookte kipfilet2 bollen mozzarella, in plakjesbasilicumblaadjes om te garnerenkeukenpapier1. Bestrooi de plakken courgette met z... bekijk recept »
100 g fricandeau100 g beenham100 g gerookte kip100 g patécornichons (kleine augurken)1/2 pot bosvruchtenjammespunt gemalen kruidnagelkruidenboterstokbroodvoor de oignons Monegasque:1 potje zilveruitjes (ca. 300 g), afgegoten75 g blanke roz... bekijk recept »
Voor 4-6 personen: 750 g kalfsfricandeau, 2 tl pepersap, (of 1 tl peper), zout. 3 el olie of plantaardig bakvet, 1/8 l sinaasappelsap, 1/8 - 1/4l water, 1 pakje vleesjuspoeder 1 sinaasappel, 2 el room.Vlees koud afspoelen, met keukenpapier droogdeppe... bekijk recept »
1 kg varkensfricandeauzoutpeper150 gr boter2 el olijf-of zonnebloemoliem 1 schhongemaakt en in ringen gesneden ui1 uitgeperst teentje knoflook2 schoongemaakte en in stukjes gesneden bleekselderij1 schoongemaakte en in reepjes gesneden paprika4 ontvel... bekijk recept »