Recepten met karbonade

204 recepten met karbonade

Karbonade

Karbonade Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Karbonade met uiensaus

300 g snelkook zilvervliesrijst (pak 400 g) 1 struik bleekselderij (geschild) 50 g boter 2 x 2 ribkarbonades (2 schalen a 2 stuks) 2 uien (in ringen) 2 el bloem 350 ml volle melk 1 bekertje crème fraîche (125 ml... bekijk recept »

Erwtensoep stap-voor-stap

350 g spliterwten 300 g schouderkarbonade 100 g magere spekblokjes 2/3 eetlepel zout peper 1/2 laurierblaadje 1 kruimig kokende aardappel 1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g) 2 magere rookworsten (` 250 g)1. In zeef spliterwte... bekijk recept »

Karbonade met appel en zuurkool-spekpuree

500 g milde wijnzuurkool 1 friszoete appel (bijv. elstar) 1 el olijfolie 1½ el vadouvan 4 ribkarbonades 100 g spekreepjes 800 g aardappelpuree met boter1. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en l... bekijk recept »

Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

4 haaskarbonades 1 sinaasappel (schoongeboend) 3 tenen knoflook (geperst) 1½ eetlepel paprikapoeder 3 eetlepel vloeibare (honing) 5 eetlepels olijfolie1. Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje s... bekijk recept »

Spicy ribkarbonade met mangochutney

2 el curry madras 170 g Griekse yoghurt (0% vet) 4 ribkarbonades 4 el mangochutney1. Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Omdat karbonade vaak vet bevat, kan bij een te hete barbecue het vet dat op het houtskool terec... bekijk recept »

Karbonade met vijgen-honingjus

5 el olijfolie 4 ribkarbonades 1 snufje zout 1 snufje peper 700 g aardappelschijfjes (koelvers) 1 pot rode kool met appel (660 g) 6 vijgen 2 el vloeibare honing1. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bestrooi de ribkarbonades met... bekijk recept »

Ribkarbonade met zoetzure miehoen

4 el olijfolie 4 ribkarbonades (2 schalen a 2 stuks) 1 pak miehoen (250 g) 600 g broccoli (in roosjes) 100 g runderrookvlees (in reepjes) 3 el ketjap manis 1 pot atjar tjampoer (Indonesisch tafelzuur, 350 g) 2 u... bekijk recept »

Karbonade met uien-tomatenjus

2 x 2 schouderkarbonades 25 g boter 2 uien (in ringen) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 2 teentjes knoflook 1/2 zakje tijm (a 15 g) 1 zak (tafel)aardappels (koelvers, 800 g)1. Bestrooi de karbonades met zout en peper... bekijk recept »

Gebraden karbonade met boerenkoolspaghetti

300 g spaghetti 400 g schouderkarbonade 1 el Kruidenmix voor varkensvlees 5 el olijfolie 2 tenen knoflook 500 g boerenkool 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. B... bekijk recept »

Karbonade met bier en dragon

½ flesje bruin bier (a 33 cl) 2 tenen knoflook (geperst) 1 eetlepel gedroogde dragon 5 eetlepels balsamicoazijn (wit) 1 rode ui (in dunne ringen) 4 haaskarbonades olie (om te bestrijken)1. Meng in een schaal ... bekijk recept »

Pagina 5 van 21