204 recepten met karbonade
300 g snelkook zilvervliesrijst (pak 400 g) 1 struik bleekselderij (geschild) 50 g boter 2 x 2 ribkarbonades (2 schalen a 2 stuks) 2 uien (in ringen) 2 el bloem 350 ml volle melk 1 bekertje crème fraîche (125 ml... bekijk recept »
350 g spliterwten 300 g schouderkarbonade 100 g magere spekblokjes 2/3 eetlepel zout peper 1/2 laurierblaadje 1 kruimig kokende aardappel 1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g) 2 magere rookworsten (` 250 g)1. In zeef spliterwte... bekijk recept »
500 g milde wijnzuurkool 1 friszoete appel (bijv. elstar) 1 el olijfolie 1½ el vadouvan 4 ribkarbonades 100 g spekreepjes 800 g aardappelpuree met boter1. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en l... bekijk recept »
4 haaskarbonades 1 sinaasappel (schoongeboend) 3 tenen knoflook (geperst) 1½ eetlepel paprikapoeder 3 eetlepel vloeibare (honing) 5 eetlepels olijfolie1. Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje s... bekijk recept »
2 el curry madras 170 g Griekse yoghurt (0% vet) 4 ribkarbonades 4 el mangochutney1. Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Omdat karbonade vaak vet bevat, kan bij een te hete barbecue het vet dat op het houtskool terec... bekijk recept »
5 el olijfolie 4 ribkarbonades 1 snufje zout 1 snufje peper 700 g aardappelschijfjes (koelvers) 1 pot rode kool met appel (660 g) 6 vijgen 2 el vloeibare honing1. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bestrooi de ribkarbonades met... bekijk recept »
4 el olijfolie 4 ribkarbonades (2 schalen a 2 stuks) 1 pak miehoen (250 g) 600 g broccoli (in roosjes) 100 g runderrookvlees (in reepjes) 3 el ketjap manis 1 pot atjar tjampoer (Indonesisch tafelzuur, 350 g) 2 u... bekijk recept »
2 x 2 schouderkarbonades 25 g boter 2 uien (in ringen) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 2 teentjes knoflook 1/2 zakje tijm (a 15 g) 1 zak (tafel)aardappels (koelvers, 800 g)1. Bestrooi de karbonades met zout en peper... bekijk recept »
300 g spaghetti 400 g schouderkarbonade 1 el Kruidenmix voor varkensvlees 5 el olijfolie 2 tenen knoflook 500 g boerenkool 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. B... bekijk recept »
½ flesje bruin bier (a 33 cl) 2 tenen knoflook (geperst) 1 eetlepel gedroogde dragon 5 eetlepels balsamicoazijn (wit) 1 rode ui (in dunne ringen) 4 haaskarbonades olie (om te bestrijken)1. Meng in een schaal ... bekijk recept »