151 recepten met ossenhaas
400 gram ossenhaas 3 eetlepels extra vergine olijfolie 1 eetlepel citroensap zout en peper 80 gram pijnboompitten stukje parmezaanse kaas 1 bosje ruccola- Wikkel ossenhaas in folie en leg een uur in het vriesvak zodat hij wat steviger wordt. Snijd in... bekijk recept »
1 kg runder filet ( ossenhaas ) 1 theelepel zout 2 eetlepels sherry 3 eetlepels olie 12 druppels tabasco 2 scheuten worcestershire saus 1 theelepel mosterd 1 mespunt knoflookpoeder 1/4 liter water 1/8 liter madeira 1/8 liter sherry theelepel zout Voo... bekijk recept »
Voor het vlees: 1 ossenhaas van 1200 gr. of hertenfilet van 1200 gr.- bakboter Voor de vulling: 150 gr. kastanjechampignons - 75 gr. rode paprika - 75 gr. gele paprika - 150 gr. courgette - 8 sjalotjes - 75 gr. doorregen rookspekreepjes - zout - pepe... bekijk recept »
100 gr magere varkensfilet100 gr ossenhaas100 gr kipfilet1 el aardappelzetmeel1 soeplepel sojasausbouillon of water1 blok tahoe-350-450 gr (ca. 3uur geweekt)1/3 krop ijsbergsla3 plakjes dun gesneden gember1/2 tl zout1 el oestersaus. VOOR DE SAUS:2 tl... bekijk recept »
375 gr ossenhaas uit het middengeplette peperkorrels5 stengels bleekselderijhalf of klein teentje knoflooktruffeloliezoutpeper100 gr rucolaolijfolie250 gr pecorinokaas(Italiaanse kaas) KRUIDENDRESSING: 0,2 dl olijfolie0,2 dl truffelolie0,2 dl balsami... bekijk recept »
700 g ossenhaas1 ui (in ringen)250 g kastanjechampignons (in vieren)25 g boter125 ml zure room2 dl room2 el wodkacitroensap2 el olijfolie1 el peterselie (gehakt)1 kl paprikapoederpeperzout1. Snij de ui in ringen. Verdeel de kastanjechampignons in 4. bekijk recept »
Twee eetepels olie Twee druppeltjes Sesamolie Twee teentjes fijngehakte knoflook 300 gram biefstuk of ossenhaas in dobbelstenen gesneden 200 gram taoge 200 gram peultjes 1cm verse fijngehakte gemberwortel (of 1 theelepeltje gemberpoeder) Drie eetle... bekijk recept »
800 gr. ossenhaas {desgewenst gedeeltelijk kalf,varkens en lamshaas. Verse groene kruiden en kerstomaatjes om te garneren. Vet of olie om in te bakken. Aan tafel worden de blokjes vlees aan de fonduevorken geprikt en in het hete vet gehouden. De bak... bekijk recept »
3 eetlepels zonnebloemolie ca. 2 kg rundvlees (staartstukrolladesukadestukossenhaas of ander rood vlees) zout peper 1/2 dl water 1 ui 1 teentje knoflook tijm laurierblaadje 1/8 liter rode wijn 3 afgestreken lepels bloem Neem het vlees uit de pan, sch... bekijk recept »
1 krop ijsbergsla, 500 g runderfilet (ossenhaas), 3 sjalotten, 1 eetlepel pijnboompitten, 3 eetlepels ketjap (sojasaus), 6 cl sherry (droog)of sake, 1 cl wijnazijn (rood), 2 eetlepels honing (vloeibaar), 1 mespuntje gemberpoeder, 1 teentje knoflook. ... bekijk recept »