389 recepten met tartaar
200 gr zalmfilet (150 ontveld en ontgraat) 2 el olijfolie sap van 2 citroenen 1/2 appel (golden delicious) in blokjes 2 takjes dille (gehakt) 1. snij de zalmfilet in reepjes en daarna in vrij grove blokjes. Schep in een mengkom alle ingrediënten ... bekijk recept »
1 bussel witte asperges 1 bussel groene asperges 1 l groentebouillon (maak deze zelf door afsnijdsels van groenten op te koken met wat kruiden en zout) 12 g agaragar (gelatine op basis van zeewier) 20 cl light room 1 el gehakte kappertjes 1 el ge... bekijk recept »
Voor de tomatentartaar: 4 trostomaten 100 g ontpitte zwarte olijven 2 el gehakte basilicumblaadjes 1 el kappertjes 2 el olijfolie 1 el balsamicoazijn Voor de scones: 450 g zelfrijzende bloem 0.5 zakje bakpoeder 150 ml halfvolle melk 125 g Solo ... bekijk recept »
4 eigelen 50 GR poedersuiker 1 DL witbier 250 GR aardbeien in blokjes rasp van 1 sinaasappel 2 EL sinaasappelsap 4 petit-beurrekoekjes verkruimeld blaadjes munt in sliertjes voor garnituur1. sabayon2. klop in een kom au bain marie de eigelen door de ... bekijk recept »
600 g zeebaarsfilet1 rode ui1 onbehandelde citroen1 El citroentijm, gehakt1 El bieslook, gehakt1 El peterselie, gehakt olijfolie1 venkelknol1 limoen tuinkers zout, peper1. Snij de zeebaars in kleine dobbelsteentjes. Pel en snipper de rode ui. Rasp de... bekijk recept »
400 g geelvintonijn1 El koriander, fijngehakt1 El sesamzaadjes1 El bieslook, fijngehakt2 El olijfolie2 El sojasaus sap van 1/2 limoen1 cm gember, geraspt sesamzout peper1. Snij de tonijn in miniblokjes. Vermeng met de koriander, de sesamzaadjes, de b... bekijk recept »
600 g Blauwe van Vlaanderen (entrecote) 4 El olijfolie zeezout, peper van de molen Voor de vinaigrette:1 eierdooier 2 teentjes look, geperst 2 theelepels mosterd van Dijon 2 ansjovisfilets 2 El witte wijnazijn 1 El Worcestershiresaus 175 ml olijfol... bekijk recept »
150 gr. tartaar 1/12 eetl. mayonaise 1 eetl. tomatenketchup paar druppels Worcestersause en Tabasco 1 eetl. fijngehakte uitjes 1/2 eetl.Fijngehakte kappertjes 1/2 eetl. fijngeknipte peterselie Meng alle ingredienten, behalve de tartaar, goed door elk... bekijk recept »
400 g rundvlees voor tartaar 150 g ganzenlever (of eendenlever) 40 g zwarte truffel(s) uit een bokaal (voor het sap) 2 el goede balsamicoazijn enkele druppels xérèsazijn 2 el goede olijfolie extra vierge 1 sjalot 4 takjes platte peterselie gepluk... bekijk recept »
7 sint jacobsvruchten 1 knolselder room boter demi-sel peper zout panko 1 kg granny smith appelen 1 limoen 1 blaadje gelatine ( 2 g ) olijfolie yuzu fijngesneden bieslook parmesankaas 1 dl kippenfond verse foie gras ( versiering )1. Begin met ... bekijk recept »