1000 recepten met slagroom
Voor 2 buchen van 30 cm lang en 8 cm diameter: Biscuit : 250 g biscuitmix, 3 eieren, 1 soeplepel water Vulling : 3/4 l slagroom, 8 soeplepels fijne suiker, 3 sneetjes ananas, 1 flesje rhumessence Garnituur : chocoladeschilfers, schuimpaddestoeltjes, ... bekijk recept »
1 pak Italiaanse koekjes scheutje Amaretto 1 doos aardbeien (kan ook zonder de aardbeien) 1 liter slagroom suiker 1/2 fles advocaatBreek de koekjes in stukjes en doe er een scheutje Amaretto over. Klop de slagroom met wat suiker. Doe de advocaat... bekijk recept »
500 gr. aardbeien 4 trosjes aalbes 1 bakje braambessen 1 bakje blauwe bosbessen 1 bakje frambozen 4 takjes munt lepelbiscuit slagroom coulis van aardbeienlepelbiscuit bereiden: 6 eierdooiers met 65 gr griessuiker opkloppen 6 eiwitten met 65 gr griess... bekijk recept »
150 gr eiwit350 gr suiker60 gr zeer fijngehakte hazelnoten1 spuitzak1 pot Hak verwenfruit rabarbercompote1 taartbodem500 ml kant-en-klare slagroomkaneelpoeder1. Begin met het maken van het hazelnootschuim.2. Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius... bekijk recept »
125 g fondantchocolade (minimum 70 procent cacao)2 eidooiers60 g suiker3 eiwittensnuifje zout60 ml slagroommeringue1. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot 45 à 50°C, iets warmer dan lichaamstemperatuur, voor wie geen kookthe... bekijk recept »
2 zakjes puddingpoeder (karamelpudding, type Dr Oetker)500 ml melk (koude)100 g zure room150 ml slagroom20 boudoirkoekjes200 ml sinaasappelsap ( wat extra)6 bananen (rijpe)1 sneetje sinaasappelkaneel1. Roer het puddingpoeder los in de melk. Klop de s... bekijk recept »
7 eieren1 eidooier175 gram fairtrade suiker150 gram biologische tarwebloem25 gram maizenaanti-aanbak springvormen1 potje Fairtrade abrikozenjam150 gram fairtrade pure chocolade150 milliliter slagroom3 eidooiers50 gram fairtrade suiker3 eiwittenstaafm... bekijk recept »
100 ml slagroomvanillesuikerkaneelpoeder4 kopjes espresso1. Klop 100 ml slagroom met wat vanillesuiker en kaneelpoeder naar smaak lobbig tot stijf. Zet 4 kopjes espresso en schep hier een toef slagroom op. Bestrooi met een vleugje kaneelpoeder. bekijk recept »
200 g pure chocolade, in stukjes extra om te garneren2 eetl. melk3 eiwitten250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker1. Smelt de chocolade met de melk au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Roer goed door en laat de chocolade iets afkoe... bekijk recept »
150 gram pure chocolade, in stukjes500 milliliter slagroom1 theelepel kaneelpoeder2 eetlepels amandellikeur1 eetlepel suiker1 theelepel oploskoffiepoedercacaopoeder1. Smelt de chocolade au bainmarie. Laat afkoelen en klop intussen de slagroom lobbig.... bekijk recept »