1000 recepten met slagroom
150 ml slagroom (Melkan)20 g suiker2 theel. kaneelpoeder100 ml koffielikeur naar keuze espressokoffie4 kaneelkoekjes1. Klop de slagroom lobbig met de suiker en de kaneelpoeder en houd afgedekt koel in de koelkast. Verdeel de likeur over 4 hittebesten... bekijk recept »
150 ml witte wijn400 g tuttifruttivoor de kaneelroom:200 ml slagroom (Melkan)1 theel. kaneelpoeder1. Verwarm de wijn zonder te koken en wel hierin de tuttifrutti 15 minuten. 2. Klop de slagroom met de kaneelpoeder lobbig en serveer de kaneelroom in e... bekijk recept »
150 gr pure chocolade 1 borrelglaasje koffielikeur 40 gr boter 2 st eieren 1/4 l slagroom 1 eetlepel cacaopoeder1. Smelt de in blokjes gebroken chocolade au-bain-marie met de koffielikeur.2. Roer de zachte boter door de gesmolten chocolade. Scheid ... bekijk recept »
350 g bloem 1 el poedersuiker 1 snuifje zout 25 g bakkersgist 3 eieren 5 dl melk 2.5 dl slagroom 50 g Solo vloeibaar frambozen 1 tl kristalsuiker chocoladeschilfers1. Meng eerst de 350 g bloem met 1 theelepel kristalsuiker, de 25 g bakkersgist en... bekijk recept »
6 eieren 180 gram suiker 115 gram patisserie bloem 40 gram maïzena 25 gram cacao 500 ml slagroom 50 gram poedersuiker 130 gram pure chocolade 200 ml slagroom 50 gram suiker 30 gram honing 125 gram pure chocolade 25 gram boter verschillende kleu... bekijk recept »
200 gr zelfrijzende bloem 200 gr rietsuiker 200 gr solo 4 st scharreleieren 2 st appels 100 gr rozijnen rum 200 ml slagroom 1 tl citroen 30 gr bloemsuiker1. rozijnen weken in rum oven voorverwarmen 180 graden,eiwitten opkloppen ,bloem zeven suike... bekijk recept »
150 g rietsuiker 50 g pure cacao 8 eieren 100 g bloemsuiker 125 ml olijfolie 170 g bloem 0,5 pakje bakpoeder 1,5 potje noordkrieken 400 ml slagroom chocoladeschilfers1. Meng het eigeel met de bloemsuiker, de olie en de cacao.2. Klop vervolgens de ... bekijk recept »
5 dl slagroom 3 eetlepels bloemsuiker 1 glas krieken 4 stuks eieren 120 gr suiker 120 gr bloem 1 pakje vanillesuiker 1 borrel likeur (kirch of andere) 1 glaasje konfituur1. De slagroom opkloppen met de bloemsuiker en bewaren in de koelkast.2. De ei... bekijk recept »
150 gr gepelde garnalen 1 l aspergesoep ( vers of uit blik ) 1 dl slagroom 2 el fijngehakte peterselie peper & zout1. Verwarm de aspergesoep. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op. Meng de slagroom met behulp van de staafmixer door de hete asperge... bekijk recept »
8 kletskopkoekjes 100 ml slagroom 100 gr frambozen poedersuiker1. Meng 1 dl stijfgeklopte slagroom met 100 g frambozen.2. Schep op 4 kletskopjes (koekjes) een laag frambozenroom en dek dit af met 4 kletskopjes.3. Garneer met frambozen en bestuif de ... bekijk recept »