Risotto Met Paddestoelen En Courgette

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de paddestoelen schoon (niet wassen, zonodig schoonborstelen), snijd ze in stukjes en bedruppel ze met citroensap. Was de courgette, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Neem een ruime kookpan en bak daarin de paddestoelen in de helft van de boter. Voeg zout en peper toe, schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. Doe de courgetteplakjes en de ui in de pan en bak ze glazig. Voeg de rijst toe. Bak een paar minuten en kook ondertussen het water en los daarin de bouillonblokjes op. Voeg een flinke scheut hete bouillon toe aan het rijstmengsel en roer goed door. Zonder deksel op middelhoog vuur koken tot het mengsel wat droger wordt en dan weer een scheut bouillon toevoegen en doorroeren. Dit herhalen tot de bouillon op is. In totaal moet de rijst ongeveer 20 minuten koken. Roer daarna de rest van de boter, de paddestoelen, de parmezaanse kaas en de room erdoor en dien op. Lekker met een salade (voor een vegetarisch maal) of met lamskoteletjes.

Risotto Met Paddestoelen En Courgette is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept