Verhit de olie in een paellera (ondiepe pan) of zware koekenpan van 30-35 cm doorsnee en bak hierin de uienringen in 3-4 minuten zacht. Voeg rijst en saffraan toe en schep ze 2 minuten door de olie. Voeg de tomaten, knoflook (geplet) en bouillon toe en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag en schep de erwten en rode paprika door de rijst. Schep de helft van de mosselen, garnalen, stukken krab, schelpdieren en vis erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schik de resterende vis, schaal- en schelpdieren op de rijst. Dek af met vetvrij papier en een dekstel. Laat de paella 30 min. zachtjes sudderen, of tot de rijst gaar is en alle bouillon heeft opgenomen. Voeg zonodig extra water toe. Schep de rijst tussendoor niet om: daardoor zou de vis breken en krijg je een papperig resultaat. Verwijder schelpdieren die zich niet hebben geopend en serveer de paella direct