Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse

4
15 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in een bodempje water in 2-3 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze samen met 3 blaadjes fijngesneden munt, de slagroom en enkele druppels olijfolie met citroenaroma met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sint-jakobs-schelpen 2-3 minuten per kant, bestrooi ze daarna met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de mousse over vier borden en leg hierop de sint-jakobsschelpen. Bestrooi het gerecht met de rest van de munt.

Sint-jakobsschelpen op groene muntmousse is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gekruide Peertjes
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept