Bulgur Risotto Met Gemarineerde Ui, Kogelbiefstuk

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Braad vervolgens de kogel biefstuk aan in een pan met roomboter en olie. Braad het vlees totdat het rondom mooi bruin is en bewaar de braadresten en jus in de pan. Doe vervolgens de biefstuk op 160 graden in de oven. Nu ga je beginnen met de bulgur. Doe de bulgur in een fijne zeef en was dit onder een stromende kraan met koud water. Laat dit uitlekken. Doe vervolgens wat olie en roomboter in een pan en voeg de ui toe. Bak de ui tot het glazig is en voeg vervolgens de pepertjes toe en fruit dit mee. Voeg de paprika puree toe en roer constant door om klonteren te voorkomen. Hierbij doe je een scheutje kippenbouillon en blijf roeren totdat de paprika puree smeuïg is geworden. Doe er de champignons bij roer 2 minuten om en voeg de bulgur en de zout toe, blijf dit 5 minuten omroeren, blus af met een scheut warme kippenbouillon en roer door totdat de bouillon is geabsorbeerd. Voeg de rest van de kippenbouillon toe zodat de bulgur 5 centimeter (2 vingers) onder water staat, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur staan. Snijd de rode uien in ringen en doe dit in een kom en besprenkel de ui met olijfolie, aceto balsamico en vijgencréme. Voeg de munt en een snufje zout toe en roer het om, laat dit afgedekt 20 minuten staan. Haal het vlees uit de oven als de kerntemperatuur 60 graden is (tussen de 35 minuten: gewone oven, en 45 minuten: heteluchtoven). Kruid het vlees en wikkel het in folie en laat het 10 minuten staan. Voeg de gedroogde munt en citroen toe aan de risotto en roer dit door. De bewaarde jus kook je nu met de lente-uitjes en honing als heerlijke saus.

Bulgur Risotto Met Gemarineerde Ui, Kogelbiefstuk is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde biefstuk met peper-knoflookrub
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas met tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kogelbiefstuk met portjus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met kogelbiefstuk
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgur met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept