Maak de paddestoelen schoon (niet wassen, zonodig schoonborstelen), snijd ze in stukjes en bedruppel ze met citroensap. Was de courgette, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Neem een ruime kookpan en bak daarin de paddestoelen in de helft van de boter. Voeg zout en peper toe, schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart. Doe de courgetteplakjes en de ui in de pan en bak ze glazig. Voeg de rijst toe. Bak een paar minuten en kook ondertussen het water en los daarin de bouillonblokjes op. Voeg een flinke scheut hete bouillon toe aan het rijstmengsel en roer goed door. Zonder deksel op middelhoog vuur koken tot het mengsel wat droger wordt en dan weer een scheut bouillon toevoegen en doorroeren. Dit herhalen tot de bouillon op is. In totaal moet de rijst ongeveer 20 minuten koken. Roer daarna de rest van de boter, de paddestoelen, de parmezaanse kaas en de room erdoor en dien op. Lekker met een salade (voor een vegetarisch maal) of met lamskoteletjes.
Risotto Met Paddestoelen En Courgette is een recept van Smulweb.nl