Verassend lekker en snel klaar gerecht, zelfs de kip/gambas hoeven niet echt ontdooid te zijn. Breng het water aan de kook. Voeg de witte wijn en bouillon blokje toe, en kook de kip hierin. Als de kip nog bevroren is, dan in zijn geheel koken, en na een paar minuten in grote stukken snijden. Niet bevroren kip in stukken snijden. Na 5 min. koken de tomatenblokjes en de rijst toevoegen, en weer aan de kook brengen. Snij de champignons, courgette en knoflook, en voeg het toe aan de pan, en even doorroeren. Het geheel op smaak brengen met peper/zout, klein beetje chilipoeder, worcestershire sauce, ketjap en citroensap. Leg de (bevroren) gambas erop bovenop, duw ze onder, en verder niet roeren. 10 min. laten koken tot de rijst gaar is, en van het gas halen. Niet afgieten, daara nog even 5 min. laten staan in de pan. De rijst blijft als een risotte vochtig, als het droog kookt, voeg dan een klein beetje water toe.
Tomaten-risotto Met En Kip En Gambas is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s