Voorbereiding : Neem bij voorkeur lamsbotten om de bouillon van te trekken. De oven in 10 minuten voorverwarmen op 220 graden. De botten intussen samen met tweederde van het soepvlees en tweederde van de uien, gepeld en doorgesneden, in een braadslee leggen en de braadslee in oven schuiven. Het geheel 45 min. laten roosteren. Snij de helft van de prei klein. Botten, vlees en uien in een soeppan doen en een kopje water in de braadslee schenken. De aanbaksels met een vork losmaken en het vocht in de pan schenken. De helft van de gesneden prei, de knoflook, de helft van de peterselie en enkele gekneusde peperkorrels samen met het bij de botten en het vlees voegen. Het geheel aan de kook brengen, zorgvuldig afschuimen en daarna op een klein vuur 4 uur laten trekken. De bouillon zeven, af laten koelen en ontvetten. De rest van het soepvlees en de gesneden prei, de ui en het takje tijm bij de koude bouillon doen. De bouillon aan de kook brengen, zorgvuldig afschuimen en nog enkele uren laten trekken. De bouillon zeven, op smaak brengen met peper en zout en af laten koelen. De koude bouillon ontvetten. De lente-ui in dunne ringen snijden. De winterwortel in dunne plakjes snijden en hier sterretjes uit steken. De bouillon aan de kook brengen, de wortelsterretjes 2 minuten mee koken. De lente-ui aan de bouillon toevoegen en de bouillon direct serveren.
Dubbelgetrokken bouillon met lente-ui is een recept van Jerryke's Cuisine