Ei-kevertjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water. Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden. De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen. Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken. Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes. Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken. Elke kever krijgt 2 bieslookantennes. Een tomatenvinaigrette maken. Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven. De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen. Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken. Afwerken met enkele blaadjes sla.

Ei-kevertjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Eierkevertjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ei-kevertje.
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paardebloemgelei
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poonfilets met gekruide tomaten
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept