Entrecote met rode wijnsaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm de borden voor. Pel en snipper vervolgens de sjalotjes. Verhit hierna in een sauspannetje de helft van de boter totdat deze lichtbruin is. Fruit hierin de sjalotjes gedurende 2 minuten. Roer de bloem erdoor en bak deze zo’n 2 minuten mee. Voeg de wijn toe, breng het geheel aan de kook en roer alles tot een gladde saus. Schenk de fond erbij en roer goed. Laat de saus nu even doorkoken en breng deze op smaak met wat peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de entrecotes in pakweg 3 minuutjes per kant, zodat ze van binnen nog rosé zijn. Bestrooi ze daarna met wat peper en zout. Serveer ze dan op warme borden met de rode wijnsaus.

Entrecote met rode wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept