De knoflookteentjes uit elkaar trekken en ze zonder te pellen in een kookpannetje schudden. Overgieten met koud water en aan de kook brengen. Vervolgens op matig vuur 30 minuten laten koken. De schijven kalfsschenkel aan beide zijden kruiden met zout en peper. De uien schoonmaken en grof hakken. In een kookpan de boter lichtjes laten kleuren en hierin het vlees leggen. De gehakte uien toevoegen. De kookpan afdekken en op een zacht vuur laten stoven zodat de vleessappen uitlopen. Vervolgens het vocht laten verkoken en het vlees laten kleuren. Overgieten met de vleesbouillon en afgedekt gedurende 40 minuten laten gaar worden. Wanneer de lookteentjes gaar zijn (na 30 minuten), deze laten uitlekken, pellen en door een zeer fijne zeef wrijven. Mengen met de bloem en de room en flink kruiden met versgemalen peper. Een kwartier voor het vlees gaar is, dit lookmengsel bij de vleessaus voegen, goed mengen en het vlees verder laten gaar worden. Het vlees op een voorverwarmde serveerschotel leggen, overgieten met de saus en bestrooien met fijngehakte peterselie. Onmiddellijk opdienen.