Reebout met peren en veenbessen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op180° (gasstand 6). Bestrijk de reebout met de gemberconfituur en bestrooi hem ruim met peper. Leg de bout in een ovenschotel en zet de schotel in de oven. Bedruip het vlees na 10 minuten met een beetje water. Bedek het na 30 minuten met een vel aluminiumfolie en laat nog 15 minuten bakken. Bedruip van tijd tot tijd met water. Schil de peren. Laat de boter smelten in een stoofpot en stoof ze 10 minuten op een heel zacht vuurtje. Haal de peren uit de pot en giet het bakvet weg. Doe de peren weer in de pot. Voeg de veenbessen en de cassis toe en laat nog 5 minuten stoven. Haal de reebout uit de oven, snij hem in sneetjes en leg die op een schotel. Leg de peren ernaast. Maak het aanbaksel van de reebout los met een beetje warm water. Giet de jus in de pot met de veenbessen, meng voorzichtig en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Giet de inhoud van de pot op het vlees.

Reebout met peren en veenbessen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout met tijm en portsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout Met Kastanjepuree
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebout
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept