Verwarm de oven voor op180° (gasstand 6). Bestrijk de reebout met de gemberconfituur en bestrooi hem ruim met peper. Leg de bout in een ovenschotel en zet de schotel in de oven. Bedruip het vlees na 10 minuten met een beetje water. Bedek het na 30 minuten met een vel aluminiumfolie en laat nog 15 minuten bakken. Bedruip van tijd tot tijd met water. Schil de peren. Laat de boter smelten in een stoofpot en stoof ze 10 minuten op een heel zacht vuurtje. Haal de peren uit de pot en giet het bakvet weg. Doe de peren weer in de pot. Voeg de veenbessen en de cassis toe en laat nog 5 minuten stoven. Haal de reebout uit de oven, snij hem in sneetjes en leg die op een schotel. Leg de peren ernaast. Maak het aanbaksel van de reebout los met een beetje warm water. Giet de jus in de pot met de veenbessen, meng voorzichtig en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Giet de inhoud van de pot op het vlees.