Breng 6 dl water (ongeveer 2,5 keer het volume van de rijst) aan de kook met het halve bouillonblokje en wat zout. Voeg de rijst toe en laat op een laag vuurtje koken tot al het water is opgenomen. Schik de wijtingfilets naast elkaar in een braadpan. Verwarm de visfumet, giet hem over de visfilets en laat 5 minuten sudderen op een matig vuur. Haal de visfilets uit de pan en leg ze op keukenpapier. Laat ze afkoelen. Schil de appelen en snij ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Maak de selder schoon en snij de takjes in heel kleine stukjes. Was de tomaten en snij ze in vieren. Pel de sjalotten en snipper ze. Doe ze in een kom, samen met de azijn, een snuifje zout en de olijfolie. Breng op smaak met peper. Doe er de peperbessen bij en de helft van het gesnipperde bieslook. Doe de rijst, de stukjes wijting, de selder, de tomaat en de appel in een grote kom. Giet er de saus over en meng alles voorzichtig. Strooi de rest van het bieslook over de salade en dien op. U kunt ook andere vissoorten nemen, maar wijting is goedkoper.