Tajine op zijn Marokkaans

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui in ringen en de groenten in vrij grote stukken. Snipper de look fijn. Bak het lamsvlees in olijfolie en doe er alle specerijen, de ui en de look bij. Voeg als de ui wat glazig is geworden de stukken tomaat en een scheutje water toe. Sluit de tajine en draai het vuur op de laagste stand. Doe er na enkele minuten de stukken aardappel en wortel bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen voor je er de aubergines bij doet. Doe er na nog eens ongeveer een kwartier de in stukken gesneden citroen bij. Let er op dat het gerecht niet te droog komt te staan. Voeg er desnoods nog wat water bij. Als alles mooi gaar is kan je de tajine van het vuur nemen en afwerken met geplukte koriander. Tip Geconserveerde citroen geeft een heel apart parfum aan dit gerecht. Je vind het op de markt en tegenwoordig zelfs in de supermarkt. Je kan ook plakjes gewone citroen gebruiken. Gebruik dan niet meer dan 4 dunne plakjes omdat het gerecht anders te zuur wordt.

Tajine op zijn Marokkaans is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept