Tempura van kabeljauw met spiesjes van gamba's en

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Neem bij voorkeur diepvriesgambastaarten maat 16/20, tempuradeeg en champagne brut.
- In plaats van champagne brut kunt u ook droge mousserende wijn gebruiken.
- De prei wassen. Eenvijfde van de prei in dunne repen (juliennes) en de rest in schuine stukjes snijden. De stukken blancheren in kokend water en vervolgens koud afspoelen.
- De kabeljauw in stukken snijden en met peper en zout bestrooien. De ontdooide gamba''s pellen, droogdeppen met keukenpapier, in drie stukken snijden en aan de sat?stokjes steken. De tomaat ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. De aardappel goed wassen en in zeer dunne plakjes snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. De aardappelplakjes in de hete frituurolie goudbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken. De preirepen eveneens goudbruin frituren. Het fillodeeg in repen snijden, met olie bestrijken en met sesamzaadjes bestrooien. De filorepen in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. De mousserende wijn inkoken tot de helft en hier vlak v??r het serveren de boter door kloppen. De geblancheerde prei stoven in een klontje boter. Het tempurabeslag volgens aanwijzing op de verpakking bereiden met koud water. De kabeljauw door het beslag halen en goudbruin frituren. De vis op keukenpapier uit laten lekken. De gambaspiesjes in hete boter om en om goudbruin bakken.
- De gestoofde prei in het midden van de warme borden scheppen en hier de kabeljauwstukken en aardappelchips om en om op leggen. Het filodeeg en de gambaspiesjes op het stapeltje leggen en de tomaatrepen hier speels tussen leggen. De saus rond het gerecht scheppen en het geheel garneren met de gefrituurde prei.

Tempura van kabeljauw met spiesjes van gamba's en is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept