Tomatensoep met port

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de selderij en hak hem in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een grote kookpan en laat daarin de bleekselderij en de geperste knoflook 3 minuten op een hoog vuur stoven. Was de tomaten. Laat ze schrikken in kokend water en pel ze. Snijd ze in vier parten en verwijder de pitten. Hak de tomaten in kleine stukken. Doe ze bij de bleekselderij en voeg er de basilicumblaadjes, de tomatenpasta, de cayennepeper en wat zout bij. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten pruttelen. Giet de port erbij, roer de boter erdoor en laat nog 2 minuten doorkoken. Dien onmiddellijk op.

Tomatensoep met port is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept